Kyocera Brigadier, telefon cu ecran pe bază de safir

Kyocera Brigadier, telefon cu ecran pe bază de safir

Primul telefon de pe piață cu ecran de safir nu va fi iPhone 6, ci Kyocera Brigadier, care va fi lansat curând, momentan exclusiv în Statele Unite.

brigadier-vzw-kyocera-pocketnow

Kyocera Brigadier va avea un ecran de 4,5 inci, cu rezoluție 720p (HD), o cameră de 8 megapixeli și o cameră frontală de 2 megapixeli. Procesorul va fi un quad-core la 1,4 Ghz, memoria RAM va fi de 2 GB, iar capacitatea de stocare de 16 GB, potrivit Pocket Now.

Kyocera Brigadier va fi un telefon plasat în categoria celor rezistente, putând fi scufundat și rezistă și la praf. Telefonul va putea fi scăpat în apă timp de jumătate de oră și va funcționa în continuare. Potrivit Pocket Now, telefonul va fi lansat la operatorul Verizon din Statele Unite înainte de prezentarea oficială a lui iPhone 6.

Producătorul japonez a produs primul său ecran din cristal de safir, numit Sapphire Shield. Japonezii au publicat pe internet un videoclip în care se laudă cu faptul că au făcut componente care au la bază safirul de foarte mulți ani încoace, iar acum se pregătesc să lanseze propriul ecran de smartphone.

Potrivit datelor de până acum, ecranul de cristal de safir este mai rezistent ca Gorilla Glass, dar are marele dezavantaj de a fi foarte scump, așadar producătorii vor trebui să găsească un compromis între calitate și preț.

Citește și: