Kyocera Torque, un concept interesant: Primul difuzor fara membrana

Kyocera Torque, un concept interesant: Primul difuzor fara membrana

Kyocera Torque, prezentat zilele acestea la MWC, este un concept foarte interesant: primul difuzor fara o membrana flexibila, aplicat unui smartphone.

Kyocera Torque

Inventia pare simpla si relativ usor de aplicat in cazul unui smartphone, pe de alta parte domeniile in care ea poate fi aplicata variaza atat de mult, incat fac din aceasta functie una deosebita.

Kyocera Torque este numele smarpthone-ului ce detine aceasta tehnologie, produsul fiind cu adevarat revolutionar. Sistemul prin care functioneaza este destul de simplu: un difuzor transmite sunetul prin vibratia membranei cu aerul, Kyocera Torque transmite sunetul prin intermediul unui motor foarte mic, direct catre suprafata ecranului si, implicit, catre orice alt material rigid care intra in contact cu acesta, inclusiv corpul uman sau o pereche de casti. Sunt sigur ca vi s-a intamplat de multe ori sa duceti telefonul la ureche in timp ce ascultati muzica de pe un alt dispozitiv, fiind nevoiti apoi sa inlaturati castile pentru a putea vorbi la telefon. Sistemul este aplicat si acelor boxe de mici dimensiuni care, asezate pe masa sau pe o suprafata de sticla, amplifica puterea sunetului emis.

Aplicabilitatea este variata, cea mai comuna situatie in care poate fi folosita cu succes fiind cea a industriei grele, in care echipamentul de protectie este absolut necesar. Smartphone-ul este de altfel rezistent la apa, praf, socuri, avand o carcasa construita dupa standarde militare, asemanatoare telefonului de la CAT, despre care am vorbit zilele trecute. Din pacate, Kyocera nu planuieste sa vanda acest produs decat pietei americane. Probabil, succes aici va fi un factor determinant pentru introducerea in Europa sau in alte zone de pe glob.

Kyocera-Torque-smartphone