16 oct. 2014 | 08:30

klatz este o un hibrid interesant între smartwatch şi telefon

ACTUALITATE
klatz este o un hibrid interesant între smartwatch şi telefon

Pentru că există loc în piaţă pentru o întreagă serie de gadgeturi futuriste, acest se numeşte klatz.

klatz-handset

De câţiva ani nu mai suntem sub nici o formă în pană de opţiuni când vine vorba gadgeturi purtabile menite să preia notificările de la telefon şi chiar să ne ajute să purtăm o conversaţie telefonică în timp ce smartphone-ul din dotare se află în buzunar. Faptul că acele aparate sunt menite să ne monitorizeze şi distanţa parcursă, numărul de calorii arse sau paşii executaţi, reprezintă un bonus.

Partea interesantă apare când un dispozitiv construit în jurul funcţiilor înşirate mai sus reuşeşte să fie original şi să-şi menţină un farmec aparte. .klatz de exemplu, chiar dacă la bază este o altă , poate fi foarte uşor dată jos de la mână, desfăcută şi folosită pentru purtarea unei conversaţi. La această oră este doar un proiect pe Indiegogo, dar conceptul pare suficient de interesant încât să adune toţi banii necesari pentru a deveni un produs de serie.

Ca funcţionalitate, klatz nu este chiar un telefon, în schimb se conectează prin Bluetooth la smartphone-ul vostru preferat pentru a prelua notificări, apeluri telefonice şi alte informaţii de interes. Pentru că întruchipează o combinaţie dintre o bandă multicoloră de LED-uri şi o ramă metalică, putem spune că are şi valenţe de accesoriu de modă.

Este compatibil atât cu dispozitivele Apple cât şi cu Android şi foloseşte o combinaţie dintre standardul Bluetooth 2.1 şi Bluetooth LE, în funcţie de scenariul de utilizare. Punctul său forte, după spusele echipei de dezvoltatori, constă în bateria de 600 până la 1200 mAh care ar trebui să vă asigure aproximativ 10 zile departe de priză. În stadiu de proiect, preţul pentru un .klatz este de doar 100 de dolari, o valoare destul de atractivă pentru un asemenea gadget.

klatz-band

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele