iPhone 6 şi iPhone 6 Plus se încarcă mai rapid, dar nu cu încărcătorul inclus

iPhone 6 şi iPhone 6 Plus se încarcă mai rapid, dar nu cu încărcătorul inclus

Primele teste au scos la iveală faptul că noile suportă încărcarea la 2,1 amperi, încărcătoarele incluse nu au însă această putere.

iphone-6 incarcare rapida

Înainte de au început să circule pe internet foarte multe zvonuri. Cu mici excepţii, cele mai multe dintre ele s-au şi confirmat. Din păcate, nu am văzut inclus în pachet un cablu USB reversibil, iar oficialii companiei nu s-au mândrit în cadrul conferinţei de lansare cu performanţa la încărcare a noilor aparate.

Cu toate acestea, se pare că Apple ar fi trebuit totuşi să insiste pe o particularitate legată de încărcare. Cei de la iLounge au analizat un pic situaţia şi au ajuns la concluzia că, la nivel hardware, iPhone 6 are tot ce-i trebuie pentru a se încărca la 2,1 amperi. Această valoare se traduce printr-o perioadă de încărcare mult mai mică, fără a afecta autonomia produsului sau durata de viaţă a bateriei incluse. Partea tristă este că Apple s-a limitat la a include în pachet acelaşi încărcător de un amper, ca la toate celelalte generaţii de iPhone-uri.

Cu alte cuvinte, dacă vă rezumaţi a folosi încărcătorul inclus, faceţi un compromis când vine vorba de durata de încărcare a noilor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. Mai bine ar fi să achiziţionaţi un încărcător USB cu puterea de 2.1 amperi sau să folosiţi încărcătorul de la iPad, dacă aveţi unul prin casă. Din câte se pare şi Mac-urile cu OS X Yosemite instalat sunt capabile să ofere puterea sporită de încărcare.

Citește și: