iPhone 6, noi informații despre specificațiile tehnice

iPhone 6, noi informații despre specificațiile tehnice

iPhone 6, noul smartphone al gigantului din Cupertino, urmează să fie anunţat pe 9 septembrie. Pe internet au scăpat câteva informații despre caracteristicile sale tehnice.

iphone 6
Dacă ieri aflam din surse sigure că următorul iPhone urmează să fie anunţat oficial în cadrul unui eveniment de pe 9 septembrie, acum aflăm şi câteva detalii despre hardware-ul aparatului care au mari şanse să fie adevărate.

O sursă apropiată de Apple a confirmat pentru cei de la Venturebeat o parte din informaţiile pe care le ştiam deja, dar, în acelaşi timp, ne-a deschis uşa şi câtre câteva zvonuri noi. În această toamnă, Apple va lansa două noi smartphone-uri de diagonale diferite, 4,7 şi 5,5 inci.

Modelul mai mic va avea o baterie de 2100 mAh, în timp ce varianta mai generoasă va sări până la 2500 mAh. Pentru ca ecranele noilor telefoane să fie mai rezistente la şocuri şi zgârieturi, se va folosi un strat de sticlă safir, semnificativ mai dur decât Gorilla Glass. Nu va fi însă vorba de cristal safir, cum se credea iniţial, ci de un derivat al acestuia.

Partea de procesare va fi asigurată de noulprocesordezvoltat in-house cu numele de Apple A8. Va fi tot dual core, ca în cazul A7, dar fiecare nucleu va fi tactat la 2GHz, în loc de 1,3 GHz. Modulul WiFi integrat în iPhone 6 va creat de Broadcom, ca şi până acum, dar va fi compatibil cu cele mai rapide reţele 802.11ac.

Citește mai mult despre lansarea iPhone 6. 

De comunicaţii celulare se va ocupa Qualcomm MDM9x35, un cip compatibil cu LTE Categoria 6 şi transfer de date la o viteză de până la 300 mbps. Prezenţa pentru prima oară a unui cip NFC creat de NXP va permite iPhone-urilor, în sfârşit, să fie folosite ca instrumente de plată.

În ceea ce priveşte livrarea, iPhone-ul de 4,7 inci ar trebui să ajungă la primii utilizatorii până la finele lunii septembrie, în timp ce phabletul de 5,5 inci va întârzia aproximativ o lună.

Având în vedere achiziţia recentă de către Apple a companiei Beats, nu este exclus ca noile iPhone-uri să incorporeze un mod special de detectare şi interacţiune cu căştile Beats By Dre. O astfel de funcţie este mai puţin probabilă însă la această oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: