iPhone 6 e de trei ori mai cumpărat decât iPhone 6 Plus. Ce înseamnă asta pentru Apple

iPhone 6 e de trei ori mai cumpărat decât iPhone 6 Plus. Ce înseamnă asta pentru Apple

iPhone 6 și iPhone 6 Plus sunt cele mai bune telefoane Apple, dar se pare că și între ele există competiție și modelul mai mic o câștigă cu brio. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

După ce a comunicat primele milioane de telefoane livrate, Apple n-a mai vorbit despre vânzările de iPhone 6. Asta nu i-a oprit pe cei de la Consumer Intelligence Research Partners să analizeze parcursul iPhone 6 pe piață în primele 30 de zile și să vină cu niște cifre proprii, estimative, dar interesante.

GSMArena informează că iPhone 6 cu ecran de 4,7 inci este cel mai dorit de utilizatori, reprezentând 68% din toate vânzările de telefoane Apple în primele 30 de zile de disponibilitate pe piață. iPhone 6 Plus este la 24%, iar cele două reprezintă în total aproape 90% din toate vânzările de telefoane ale americanilor. Restul procentelor revin modelelor iPhone 5s și iPhone 5c, introduse în 2013.

Spre comparație cu anul trecut, când Apple a lansat în premieră două telefoane, iPhone 5s și 5c reprezentau după 30 de zile 84% din vânzări. Totuși, diferențele între ele nu erau prea mari și nu era nicio diferență în ceea ce privește ecranul. Anul acesta, iPhone 6 Plus a reprezentat debutul Apple în lumea phablet-urilor, iar acesta are în plus față de modelul normal stabilizarea optică pentru cameră. Totuși, vânzările acestea arată că Apple chiar dacă nu vinde iPhone 6 Plus mai mult decât iPhone 6 normal reușește să nu piardă acei clienți care ar fi dorit un phablet. Vânzări sunt, iar clienții rămân la Apple.

Noi am avut deja spre review iPhone 6 și iPhone 6 Plus. „Bun sau rău, perfect sau imperfect, iPhone devine ceea ce Adidas sau Xerox au devenit: substantiv comun. În redacție am avut în acest an, fie eu, fie colegii mei, Samsung Galaxy S5 cu Gear Fit, LG G3, HTC One (M8) sau Lumia 930. Niciun alt telefon nu a stârnit atât interes din partea celorlalți colegi precum iPhone 6. Pur și simplu este «acel telefon»“ – review-ul complet pentru iPhone 6 e aici. „iPhone 6 este un smartphone excelent. Și iPhone 6 Plus este un smartphone excelent. Totuși, iPhone 6 Plus nu este un phablet excelent și, din păcate, aceasta este categoria în care trebuie încadrat“ – review-ul complet pentru iPhone 6 Plus e aici.

Sfatul Playtech: Dacă vrei să cumperi iPhone 6, ai aici o ofertă completă. Totuși, cea mai bună alegere pentru iPhone, căci îl cumperi pentru cel puțin un an sau doi, este versiunea cu mai mult spațiu de stocare. Ai astfel iPhone 6 cu 64GB sau iPhone 6 Plus cu aceeași cantitate de stocare.

Citește și: