12 nov. 2014 | 09:00

Samsung are aceeași problemă ca Apple: Metalul din Galaxy A3 şi Galaxy A5 distruge recepția GSM

ACTUALITATE
Samsung are aceeași problemă ca Apple: Metalul din Galaxy A3 şi Galaxy A5 distruge recepția GSM

Au apărut online primele dovezi cum că , telefoanele cu ramă metalică ale coreenilor, au probleme cu recepţia semnalului GSM.

Galaxy-A5-vs-Galaxy-A3-vs-Galaxy-S5-Signal-Strength-640x445

În urmă cu câţiva ani, când Apple a făcut tranziţia la o ramă metalică pentru iPhone 4, s-a dat startul unui scandal ce urma să intre în istorie sub numele de #antenagate. Odată cu iPhone 4S, deşi designul aparatului a rămas în mare parte neschimbat, structura antenei pentru recepţia semnalului GSM a fost regândită de la zero pentru a rezolva problema.

Pentru că cei de la Samsung nu folosesc de mult , se pare că lipsa lor de experienţă la acest capitol a început să-i coste. Cei de la Hi-tech.mail.ru au fost primii care au sesizat nişte probleme cu recepţia semnalului GSM în cazul noilor Galaxy A3 şi Galaxy A5. Printr-un review detaliat care la scurt timp a fost preluat de mai multe publicaţii internaţionale, ruşii au demonstrat că ambele telefoane nu dau dovadă de un semnal foarte puternic, mai ales atunci când sunt comparate cu un Galaxy S5. În practică, puterea semnalului nu lipseşte cu desăvârşire, dar, fiind mai slabă, în zone cu probleme de semnal aveţi şanse foarte mari să pierdeţi un apel sau să nu puteţi iniţia unul.

Cu speranţa de a realiza un test cât mai obiectiv, toate telefoane au fost testate folosind aceeaşi cartelă SIM, în exact acelaşi loc. Din acest motiv, valoarea lor este destul de greu contestabilă. Cel mai probabil, la baza problemei de semnal se află o problemă hardware. Din fericire, cei de la Samsung mai au un pic de timp să o remedieze până când cele două noi dispozitive vor avea parte de o lansare globală. Momentan nu pot fi achiziţionate decât în anumite ţări asiatice.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele