iPhone 5s este cel mai popular smartphone în 35 de ţări, iar o surpriză sunt chinezii de la Xiaomi

iPhone 5s este cel mai popular smartphone în 35 de ţări, iar o surpriză sunt chinezii de la Xiaomi

Chiar dacă la nivel global platforma Android are aproximativ 80% din piaţă,  cu iOS se pare că reuşeşte să fie cel mai popular smartphone în 35 de ţări.

iPhone-5S-106-630x477

Cu toate că mulţi dintre prietenii voştri au smartphone-uri cu Android, cel mai probabil un Samsung, mai are mult până să devină irelevant în acest domeniu. Un studiu al celor de la Counterpoint Technology Market Research ne atrage atenţia asupra faptului că, atunci când vine vorba de cel mai popular smartphone, iPhone 5S este regele.

Când ne referim exclusiv la producători şi nu la platforme, Apple face o treabă foarte bună în a-şi menţine clienţii fideli. Un studiu realizat până în luna mai a acestui an poziţioneasă cel mai recent model de telefon al gigantului din Cupertino pe primul loc în 35 de ţări. Deşi nu a fost publicată o listă cu respectivele ţări, aceasta este o victorie destul de importantă pentru iPhone 5S.

Pe locurile doi, trei şi patru sunt poziţionate vârfurile de gamă recente de la Samsung, Galaxy S5, Galaxy S4 şi Galaxy Note 3. Apple revine în top pe locurile cinci şi şase cu iPhone 5C şi iPhone 4S. Partea cea mai interesantă este că din acelaşi top lipsesc produsele unor companii precum LG, Sony, HTC sau Motorola. Pe poziţia a şaptea se află Xiaomi Mi3, pe 8 revine Samsung cu Galaxy S4 mini, iar pe nouă se află Xiaomi Hongmi Redrice. Topul este încheiat de Galaxy Grand 2.

Din punctul meu de vedere, rezultatele sunt previzibile, iar prezenţa în top a celor de la Xiaomi este probabil o dovadă a faptului că studiul a avut în vedere şi câteva ţări asiatice.

Citește și: