iPad Pro, tableta care să înlocuiască un laptop, va fi lansată odată cu Apple Watch

iPad Pro, tableta care să înlocuiască un laptop, va fi lansată odată cu Apple Watch

Nu se știau foarte multe lucruri despre iPad Pro până de curând, dar lansarea viitoarei tablete a celor de la Apple se pare că a fost plănuită în urmă cu ceva timp.

Tim-Cook-Apple-iPad-2014-octombrie_thumb.jpg

Apple are planuri mari pentru iPad Pro, iar producția la cea mai nouă tabletă a companiei din Cupertino ar fi trebuit să înceapă în luna decembrie a acestui an. Oricât de optimiști ar fi fost, nici măcar cei de la Apple se pare că nu au fost capabili să prezică succesul imens de care s-a bucurat iPhone 6 Plus, fratele cu ecran de 5,5 inci al lui iPhone 6. Cererea de iPhone 6 Plus este acum atât de mare, încât partenerii în producție ai celor de la Apple întâmpină probleme în a ține pasul.

Aceasta a fost aparent principala cauză pentru care Apple a amânat intrarea în producție a tabletei iPad Pro. Conform celor de la MacRumors, tableta va avea un ecran de 12,2 inci mai mic decât cel de 12,9 inci vehiculat înainte. Una dintre cele mai importante schimbări ar putea fi la capitolul audio, tableta urmând să aibă difuzoare stereo pe marginea superioară și pe cea inferioară. Cu o grosime de aproximativ 7 milimetri, iPad Pro nu va fi la fel de subțire ca iPad Air 2, însă ar putea fi mai subțire decât iPhone 6 Plus care are 7,1 milimetri.

iPad Pro ar putea fi lansat în primăvară, odată cu Apple Watch. Lumea se aștepta ca primul ceas inteligent produs de Apple să fie pus în vânzare mai devreme, dar acum se pare că nu vom avea parte de el decât la sfârșitul lunii martie. Unul dintre principalele motive pentru care Apple Watch nu va fi lansat mai devreme este bateria, inginerii Apple având probleme în a obține o autonomie mai mare de o zi. Într-o mișcare de popularizare a Apple Watch, ceasul va fi expus în magazine și clienții vor avea posibilitatea de a proba dispozitivul fără să fie incomodați de un cablu antifurt. Această mișcare ar urma să asigure o relație mai strânsă cu clienții.

Achiziție: Dacă nu mai vrei să aștepți această viitoare tabletă Apple, iPad Air 2 este deja în magazine la un preț de până în 2.500 lei pentru cea mai ieftină versiune. Totuși, o alegere mai inspirată este versiunea GSM a iPad Air 2.

Citește și: