iOS 8 şi OS X 10.10 Yosemite – anunţurile Apple de la WWDC 2014

iOS 8 şi OS X 10.10 Yosemite – anunţurile Apple de la WWDC 2014

Cu câteva ore până la conferinţa Apple, ce va avea loc cu ocazia WWDC 2014, începem să ne facem o idee în legătură cu anunţurile gigantului.

wwdc 2014 os-x-yosemite

În fiecare an, Apple organizează un eveniment de câteva zile destinat dezvoltatorilor, cu numele sau World Wide Developers Conference. Acesta începe cu o conferinţă prezentată de CEO-ul companiei, în cazul de faţă Tim Cook, ce va avea loc la ora României 20:00. Evenimentul poate fi urmărit în direct pe website-ul Apple, la această adresă pple.com/apple-events/june-2014/ sau pe Apple TV.

Dacă este să luăm ca reper , aceasta nu este o ocazie pentru ca gigantul din Cupertino să dezvăluie echipamente hardware noi. Fiecare conferinţă care a avut loc la WWDC a dezvăluit aproape exclusiv detalii despre versiunile următoare de iOS şi OS X, urmând ca la scurt timp după eveniment, acele iteraţii să poată fi instalate de către dezvoltatorii pe propriile dispozitive, în versiune beta.

Cei de la TheVerge au reuşit să pună mâna pe câteva imagini de la faţa locului, Moscone Center în San Francisco, iar acestea nu fac decât să ne confirme că Tim Cook va detalia astăzi noutăţile introduse în iOS 8 şi în OS X 10.10. În definitiv, bannerele de dimensiuni generoase nu pot să facă referire la altceva.

Din zvonurile care au circulat pe internet până la această oră, iOS 8 nu va introduce schimbări radicale pe partea de interfaţă. În schimb, va veni cu câteva aplicaţii native noi şi pune accent pe monitorizarea efortului fizic şi a altor elemente ce ţin de sănătatea utilizatorului.

Noul OS X este foarte probabil să poarte numele Yosemite, respectând tradiţia începută anul trecut cu Mavericks, de folosire a unor locuri din California pentru denumiri. Pe lângă Mojave şi Redwood, Yosemite este doar unul dintre numele patentate deja de compania americană pentru scopul utilizării lor în domeniul software. Rămâne să vedem în câteva ore dacă 2014 va fi anul în care OS X-ul va fi reinventat la capitolul design şi va deveni mai apropiat de iOS la capitolul funcţionalitate.

wwwdc 2014 ios-8-unveil

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: