iOS 8.1.1 se mişcă mai bine pe iPhone 4S şi iPad 2, dar nu cu mult mai bine

iOS 8.1.1 se mişcă mai bine pe iPhone 4S şi iPad 2, dar nu cu mult mai bine

Lansat special pentru a spori viteza sistemului de operare în cazul iPhone 4S şi iPad 2, noul se pare că nu reprezintă însă o revelaţie.

Apple iPhone 4s perfomanta iOS 8.1.1

În urmă cu aproape o săptămână, cei de la Apple lansau . Aceasta purta numele de iOS 8.1.1 şi avea ca scop, pe lângă remedierea unor bug-uri şi vulnerabilităţi, să micşoreze handicapul de performanţă în cazul utilizatorilor de iPhone 4S şi iPad 2 care au făcut trecerea la iOS 8. Primele rapoarte pe marginea acestui subiect au confirmat afirmaţiile celor de la Apple, dar nu au asociat nişte cifre clare printr-un test obiectiv.

Cei la Ars Technica au luat ideea în propriile mâini şi au decis să compare performanţa unui iPhone 4S în contexte diferite, cu iOS 7.1.2 instalat, cu iOS 8 care a cauzat probleme pentru prima oară şi noul iOS 8.1.1 care trebuia să le remedieze pe toate. Testul efectiv a implicat pornirea celor mai importante aplicaţii pe care le aveţi nativ pe orice iPhone. Având în vedere că cei mai mulţi dintre noi rezumă utilizarea unui iDevice la programele preinstalate de Apple, astfel aflăm că Safari, care pe iOS 7.1.2 pornea în doar 1,25 secunde pe un iPhone 4S, în iOS 8 a devenit mult mai lent, până la 2,16 secunde. Timpul de iniţializare al respectivului browser după instalarea iOS 8.1.1 scăzut până la 1,85 secunde.

Ca urmare, cei de la Apple nu au minţit în comunicatul care a însoţit lansarea iOS 8.1.1. Din păcate, un iPhone 4S sau iPad 2 tot mai bine se ,,mişca” cu iOS 7.  Astfel, dacă nu aţi făcut deja tranziţia la noul firmware şi căutaţi un motiv să o faceţi, faptul că al vostru iDevice devine un pic mai sprinten ar trebuie să fie suficient.

În orice caz, acest handicap de performanţă ar trebui să funcţioneze ca un avertisment pentru faptul că Apple nu va mai lansa iOS 9, când va fi cazul, pentru respectivele iPhone-uri şi iPad-uri.

 

ios-811-iphone4s-640x211