Noul iOS 8.1.1 face viaţa mai uşoară pentru posesori de iDevice-uri vechi

Noul iOS 8.1.1 face viaţa mai uşoară pentru posesori de iDevice-uri vechi

După ce foarte mulţi posesori de iPad 2 şi iPhone 4S s-au frustrat când au trecut la din cauza performanţei, noul iOS 8.1.1 a fost lansat pentru rezolvarea acestor probleme.

apple iOS-81.1

Cei de la Apple nu mai sunt de mult imuni la scandaluri din ce în ce mai dese. Unul dintre cele mai recente astfel de evenimente a vizat gradul redus de performanţă al celor mai vechi iDevice-uri care au beneficiat de update-ul pentru iOS 8. Cum s-a întâmplat de altfel şi cu iOS 7 şi iPhone 4 anul trecut, acum a avenit rândul utilizatorilor de iPhone 4S şi iPad 2 să se frustreze în timp ce îşi folosesc gadgeturile preferat cu cel mai recent firmware.

În documentul care însoţeşte update-ul pentru iOS 8.1.1 se descriu foarte clar noutăţile introduse şi majoritatea se adresează celor care întâmpină întârzieri majore când deschid o aplicaţie sau când sar de la un program la altul. De asemenea, sunt menţionate în mod direct cele două aparate care vor avea cel mai mult de câştigat acum, iPhone 4S şi iPad 2. Pentru că acestea din urmă s-ar putea să nu mai primească vreun update în viitor, este lăudabil gestul celor de la Apple de a lăsa un gust plăcut celor care refuză să-şi cumpere un alt telefon sau altă tabletă după câţiva ani buni de utilizare.

Nu lipsesc din acest update şi câteva rezolvări de bug-uri ce se adresează tuturor posesorilor de iDevice-uri. Altfel, nu ar mai fi fost lansat pe calea aerului pentru orice iPod Touch, iPhone sau iPad care în urmă cu câteva luni a făcut trecerea la iOS 8. Vizavi de , momentan nu se ştie dacă acest firmware reuşeşte sau nu să fie imun la acea metodă de modding a telefonului.