Intel şi Samsung lucrează la monitoare 4K mult mai accesibile

Intel şi Samsung lucrează la monitoare 4K mult mai accesibile

Monitoarele 4K sunt atrăgătoare, dar şi în acelaşi timp, o problemă pe care speră să o remedieze un nou parteneriat între Intel şi Samsung.

samsung- intel parteneriat 4k-monitor

necesită o sursă de semnal pe care nu o găsiţi integrată în orice laptop, iar dacă vine vorba de gaming la respectiva rezoluţie, investiţia într-un desktop suficient de puternic este foarte mare. Cu toate acestea, cea mai mare problemă a lor constă în preţurile de achiziţie nu foarte accesibile.

În viitorul apropiat, pe lângă faptul că piaţa de monitoare ar trebui să fie asaltată cu panouri compatibile 4K, acestea s-ar putea să fie mult mai ieftine decât oferta actuală. Respectiva scădere a preţurilor ar trebui să fie rezultată dintr-un parteneriat între Samsung şi Intel anunţat în urmă cu câteva zile. Acesta din urmă a fost realizat cu scopul de a aduce pe piaţă, până la finele acestui an, câteva monitoare cu valori începând de la 400 de dolari.

În plus, pentru că nu este niciodată bine să ai toate ouăle în acelaşi coş, Intel vrea să extindă acelaşi parteneriat şi cu TPD şi ViewSonic, cu rezultate similare. Deşi propunerea de preţuri mici ar trebui să fie însoţită de o predispoziţie către compromisuri de performanţă, tot acum, cei de la Intel au ţinut să ne asigure că noile panouri nu vor fi sub nici o formă slabe calitativ. Toate creaţiile rezultate din înţelegerile descrise mai sus vor veni cu o rată de refresh de 60Hz şi vor putea afişa 100% din gamutul de culori sRGB.

Cu alte cuvinte, creatorii de conţinut şi editorii de fotografii au primit o veste foarte bună. Nu mai trebuie să strângă 1000 de dolari pentru următorul monitor HiDPI. Rămâne să vedem dacă Intel se va ţine de cuvânt când vine vorba de calitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: