Acer trece pe 4K printr-un monitor compatibil NVIDIA G-Sync

Acer trece pe 4K printr-un monitor compatibil NVIDIA G-Sync

Interacţiunea cu conţinut şi panouri 4K reprezintă o experienţă atractivă de actualitate, fapt exploatat de cu noul lor monitor.

acer 4k nvidia-g-sync-monitor

Într-o perioadă în care în Taiwan are loc Computex 2014, foarte mulţi producători se grăbesc să-şi promoveze şi produse hardware din domeniul IT. Printre aceştia se numără şi Acer, care are o prezenţă semnificativă în Asia.

În urmă cu aproximativ opt luni, cei de la NVIDIA anunţau cu entuziasm tehnologia G-Sync menită să prevină timpul de răspuns mare, fluctuaţiile majore de rată de refresh şi fenomenul de tearing care se manifestă prin aparente rupturi orizontale de conţinut afişate pe un ecran. Din păcate, monitoarele certificate G-Sync nu sunt foarte numeroase, în parte, probabil, din cauza costurilor mari de producţie.

Cei de la Acer ar putea să se numere printre puţinii producători de hardware care reuşesc să aducă pe piaţă un panou cu NVIDIA G-Sync. Acesta poartă numele de cod de XB280HK şi are o diagonală de 28 de inci. Pe lângă faptul că este mat şi timpul de răspuns e foarte bun, ideal pentru gaming, creaţia de mai sus mai are un atu. Panoul TN folosit vine cu o rezoluţie nativă de 3840 x 2160. Ca bonus, undeva pe marginea sa se ascund şi patru porturi USB 3.0.

Disponibil din trimestru doi al acestui an, noua creaţie Acer ar trebui să ajungă pe piaţă în câteva săptămâni la un preţ care nu a fost făcut public.

Citește și: