Intel dezvăluie noul Haswell-E, 8 nuclee fizice la o frecvență de 3 GHz

Intel dezvăluie noul Haswell-E, 8 nuclee fizice la o frecvență de 3 GHz

Chinezii sunt deseori primii care postează informații noi în domeniul tehnologic. Așa a apărut ieri o imagine cu Intel Haswell-E, un sample cu 8 nuclee fizice și o frecvență de 3 GHz.

Intel Haswell E 8 Core 3 GHz

Haswell-E este următoare generație de procesoare Intel, care desigur vor avea performanțe îmbunătățită și vor fi fabricate în procesul de litografiere de 22 nm. Modelul din imagine are nu mai puțin de 8 nuclee fizice și o frecvență de lucru de 3 GHz. Desigur, procesorul dispune și de Hyper-Threading și va utiliza încă 8 nuclee virtuale pentru procesare. Intel va livra două noi procesoare Haswell-E, deblocate, unul din seria X și unul din seria K, cu denumirile Core i7-5960X și Core i7-5930K. Acestea nu sunt denumirile confirmate ci doar cele apărute în zvonurile din ultima vreme, însă probabil foarte apropiate de cele reale dacă se păstrează numerotarea și în cazul acestei serii.

Nivelul de SmartCache a crescut și el la 20 MB L3, vor include un regulator de voltaje iar cel mai performant dintre ele va avea probabil un TDP de 140W, cu 10W mai puțin decât actualul Core i7-3970X cu 6 nuclee. Intel țintește spre o îmbunătățire de 55% a eficienței.

grafic procesoare intelProducătorul va păstra probabil și abilitățile de overclocking pe care le oferă aceste serii de procesoare, mă refer aici la versiunile K și X (Extreme Edition). Atât procesorul cât și memoria vor putea fi overclockate dincolo de limitele Turbo pe care le menționează. Unul dintre noile procesoare Haswell-E se spune că va suporta două benzi PCI Express x16, și încă trei PCI Express x8 și va fi conectat direct la memoriile de tip DDR4 și chipset-ul Wellsburx X99. Noile module DDR4 vor avea voltaje de doar 1.2 V și permit creșterea frecvenței mai mult decât DDR3 care aproape că și-a atins limetele la momentul actual.

DDR4 poate fi instalat în maxim 16 bancuri de memorie și vor avea 288 pini pentru module. DDR4 vine de asemenea cu suport nativ pentru Quad-Channel și este singurul mod în care vor funcționa pentru început. haswell-E este așteptat în cursul anului 2014, sau cel mai probabil la începutul anului 2015.

Intel-Haswell-E-HEDT-Features

Citește și:
Etichete: