Huawei anunţă la MWC un smartphone pe steroizi: MediaPad X1

Huawei anunţă la MWC un smartphone pe steroizi: MediaPad X1

Apărut deja în câteva imagini care au circulat pe internet, MediaPad X1 a fost anunţat astăzi de în cadrul unei conferinţe desfăşurate la .

Huawei-MediaPad-X1-5-630x328

Deşi cei de la Huawei au făcut eforturi semnificative pentru a-şi descrie noul ca fiind un smartphone sau phablet, cu o diagonală de 7 inci, trebuie să fim realişti că acest dispozitiv este o tabletă. Din acest moment, în clasificarea unui aparat, a devenit total irelevant faptul că include şi funcţia de apelare telefonică.

Este realizat aproape integral din aluminiu, cu un aspect ce aminteşte de designul unui Apple iPhone 5. Panoul folosit are o diagonală de 7 inci şi o rezoluţie nativă Full HD. Cu 7,18 milimetri grosime, este foarte subţire pentru această dimensiune, mai ales că se încadrează în 239 de grame şi o lăţime de 10,3 centimetri. Partea de procesare este asigurată de un procesor quad-core tactat la 1,6GHz, un GPU Mali-450 MP4 şi 2GB RAM. Pe spate include o cameră de 13 megapixeli cu bliţ LED, iar pe partea din faţă integrează o cameră de 5 megapixeli. Are un slot microSD pentru extinderea spaţiului de stocare şi o baterie de 5000 mAh care ar trebui să ofere o autonomie de câteva zile, după declaraţiile producătorului.

Din punctul meu de vedere, aceasta este o tabletă care arată foarte bine, datorită marginilor subţiri şi aspectului compact, dar sunt două detalii care par a fi neglijate din construcţia sa. În februarie 2014 devine un handicap să lansezi un produs cu pretenţii de produs premium cu Android 4.2.2, în loc de KitKat şi cu wireless N, în loc de mai rapidul IEEE 802.11ac. Chiar şi dacă acel produs poate fi folosit ca telefon şi este compatibil cu cele mai moderne reţele LTE.

Cu un preţ de 400 de euro pentru piaţa din Europa, mai mare decât al unui iPad mini cu Retina Display, nu îmi dau seama încă care este targetul acestui produs.

Huawei MediaPad X1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: