24 oct. 2014 | 13:59

Google vrea ca Android Wear să fie compatibil cu alte platforme

ACTUALITATE
Google vrea ca Android Wear să fie compatibil cu alte platforme

Momentan, Google are startul cel mai bun în piața dispozitivelor purtabile și asta datorită lui Android Wear.

Google-Android-Wear

Sunt mai multe smartwatch-uri în acest moment care folosesc sistemul de operare dezvoltat de Google, Android Wear iar Apple Watch mai are ceva până când va fi lansat. Dacă ar fi fost totuși o modalitate prin care Google să poată atrage și alți utilizatori decât cei care folosesc deja Android atunci cu siguranță producătorul ar încerca să facă Android Wear compatibil cu iOS. Dacă acum ai vrea să porți ceasul Moto 360 ca să îl poți controla ai nevoie de un dispozitiv cu Android, totuși am văzut că până acum Google a făcut o mare parte din serviciile sale compatibile și cu iOS pentru că nu poate ignora o piață atât de mare.

”Întotdeauna ne dorim să beneficieze de experiența noastră cât mai mulți utilizatori, așadar pentru a face cât mai multă lume interesată de Android Wear suntem interesați să aducem această compatibilitate.” spune JeffChang, product manager pentru Android Wear la Google, atunci când a fost întrebat despre compatibilitatea sistemului de operare cu alte dispozitive decât cele care folosesc Android, într-un interviu pentru Huffington Post.

Se pare că totuși nu este atât de simplu să aduci această compatibilitate cu platforma iOS, Windows Phone sau de ce nu și BlackBerry. Chang menționează că ar putea exista o serie de constrângeri tehnice din partea celorlalți producători care ar putea împiedica această compatibilitate. Pe de altă parte, deschiderea platformei către alte sisteme de operare ar putea aduce o scădere în vânzarea de smartwatch-uri Android. În același timp această incompatibilitate ar putea aduce o serie nouă de utilizatori pentru platforma Android, cei care sunt cu adevărat atrași de aceste dispozitive.