Cum ar putea arăta aplicațiile pe Apple Watch

Cum ar putea arăta aplicațiile pe Apple Watch

Ceasul inteligent Apple Watch va ajunge pe piață abia la începutul anului viitor. Asta nu înseamnă că nu ne putem imagina cum vor arăta aplicațiile pentru acest dispozitiv.

Apple watch sistem de operare

Apple Watch a fost prezentat odată cu noile iPhone 6 și iPhone 6 Plus și s-a remarcat imediat prin designul său inedit. Mai exact, acesta dispune de o rotiță digitală care le permite utilizatorilor să interacționeze mai ușor cu smartwatch-ul.

Mai mulți designeri au încercat să își imagineze exact cum ar putea interacționa posesorii cu noile dispozitive.

Diferitele aplicații au moduri diferite de interacțiune. De exemplu, Uber și Lyft, aplicații de transport, sunt sisteme bazate pe proces, așa că interfața este construită pentru a garanta că procesul de comandare a unei mașini este foarte ușor. Designul este similar cu al aplicațiilor originale, dar informațiile redundante sunt înlăturate.

apple watch

Aplicațiile sociale, precum Twitter și Pinterest, se axează mai mult pe descoperirea de conținut nou. Totuși, rămâne de văzut cât de mult vor vrea oamenii să folosească aplicații de genul acesta pe un ecran atât de mic. Dacă la Uber sau la aplicația pentru muzică Beats vorbim despre o utilitate imediată, ca utilizatorii să se chinuie să citească textul mărunt doar pentru a vedea actualizările de pe Twitter este puțin probabil.

Per total, este interesant de văzut cum designerii se chinuie să regândească totul experiența utilizatorilor pentru ecrane mai mici. Dacă pe ecranele smartphone-urilor este vorba despre îngrămădirea cât mai multor funcționalități, pe smartwatch este vorba despre cât de repede poți oferi informații relevante.

apple watch

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: