Google și ASUS au pornit precomanda pentru Nexus Player înainte de a primi certificările FCC

Google și ASUS au pornit precomanda pentru Nexus Player înainte de a primi certificările FCC

Săptămâna trecută Google a lansat o serie nouă de dispozitive Nexus, printre care și un mic gadget creat pentru televizoare, Nexus Player.

Google-Nexus-Player-ASUS-FCC

Nexus Player este un hub de entertainment ce se folosește de funcțiile noului Android 5.9 Lollipop și beneficiază de existența magazinului complet de aplicații Google Play. Lansarea noului line-up de dispozitive a decurs foarte bine până când s-a dezvăluit faptul că player-ul Nexus nu deține încă aprobările FCC, fiind astfel ilegală vânzarea acestuia cel puțin în Statele Unite. Google a trebuit așadar să oprească serviciul de precomandă la fel de repede precum l-a pornit și să ofere și ceva explicații în acest sens.

”Acest dispozitiv nu a fost aprobat de Federal Communications Commission. Nu va fi disponibil la vânzare decât atunci când se vor obține certificările FCC.”

Sursele apropiate de Google spun că player-ul a fost deja trimis către FCC pentru review și că începând cu data de 19 octombrie acesta a primit certificările necesare comercializării. Acest lucru înseamnă că Nexus Player va fi disponibil în curând, livrările acestuia începând cu data de 3 noiembrie.

Este interesant totuși că Google a făcut o astfel de greșeală având în vedere că are o experiență destul de vastă în lansarea de noi dispozitive și cunosc foarte bine regulile celor de la FCC. Mișcarea respectivă nu poate fi interpretată decât ca o încălcare intenționată a termenilor pentru a atrage un public cât mai numeros care să efectueze o precomandă a dispozitivului respectiv.

Etichete: