Google schimbă Play Store. Ce noutăți aduce?

, 23 Iul, 09:15

Google Play Store se schimbă, iar actualizarea a fost anunțată oficial de companie. Magazinul cu aplicații pentru Android ajunge să folosească limbajul de design „Material“. Ce aduce însă nou?

google play store

În urmă cu peste o săptămână te anunțam că Play Store s-ar putea schimba, urmând tendințele de design Material pe care Google le-a trasat la evenimentul Google I/O. După acea știre, acum avem confirmarea: magazinul Play trece în noua lume a designului, cu imagini mai mari, pictograme minimaliste și e mai ușor să înțelegi ce rating are o aplicație sau în ce categorie se regăsește.

Înainte de a trece prin detaliile privind schimbarea, dacă vrei Play Store acum, Droid Life îl are neoficial. Dacă vrei să aștepți, în următoarele zile vei primi actualizarea.

Google anunță oficial actualizarea


Una dintre schimbările pe care le vei observa e că „sub“ fiecare film sau aplicație trailerul ori poza de prezentare sunt mai mari. Pagina produsului apare ca o foaie pe un birou, în centru, nu mai ocupă întreg ecranul, fundalul fiind al unor elemente grafice simple și de completare. E mai ușor să adaugi în whishlist diverse produse și poți distribui sau oferi un +1 mai ușor, dacă doreai așa ceva.

Află și de ce Google nu va mai considera jocurile freemium drept gratuite

Zonele pe care s-a concentrat Google sunt tipografia și folosirea spațiului gol pentru a completa informația prezentată. Este o interfață mult mai axată pe imagini decât pe cuvinte, iar din toamnă vom vedea așa ceva și pe telefoanele cu Android (pe unele), după ce va începe actualizarea la Android L. Până atunci, îți rămâne să aștepți noul Play Store.

O prezentare video a noului magazin Play

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail