Google nu va mai considera jocurile freemium drept gratuite

, 20 Iul, 12:42

Până acum, în magazinul Google Play, jocurile freemium erau marcate cu eticheta ”gratuit”. Compania vrea să schimbe acest lucru.

google_play1

Începând in luna septebrie, jocurile în care utilizatorii pot face diverse achiziții pentru a avansa mai rapid, nu vor mai fi puse în aceeași categorie cu cele gratuite în adevăratul sens al cuvântului.

Au existat numeroase discuții în ultimul an privind modul în care dezvoltatorii și companiile se folosesc de modelul freemium pentru a-și crește profiturile. În numeroase cazuri, copiii luau telefoanele părinților și făceau cumpărături de mii de dolari.

Cei de la Google susțin că vor ca astfel de situații să nu mai existe pe viitor și îi vor notifica pe dezvoltatori de schimbările care urmează să fie făcute.

Am lucrat îndeaproape cu cei de la Comisia Europeană și cu agențiile de protecție a consumatorilor pentru a face îmbunătățiri magazinului Google Play, îmbunătățiri care vor fi benefice utilizatorilor și care vor oferi o protecție mai mare pentru copii”, au declarat reprezentanții companiei.

Deocamdată nu se știe dacă noile reguli se vor aplica numai în Europa, sau dacă vor fi implementate la nivel global.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Era si timpul, dupa mine, pot sa le stearga definitiv din magazinul play astfel de aplicatii cu foamea-n gat de bani. Ai nevoie de nu stiu ce resursa pentru un joc, iti da voie sa minezi acel produs pana la o anumita valoare, de exemplu pana la 10. Iar apoi trebuie sa astepti nu stiu cate ore ca sa minezi inca 10 resurse. Iar tu de fapt ai avea nevoie de sute de resurse. Asa ca ei te forteaza in mod indirect….sa platesti o suma „modica”, care platind de mai multe ori, te trezesti ca de fapt ai platit o suma imensa. Jocurile Freemium sau Free-2-Play, mi se par cele mai tampite posibile, normal, dupa parerea mea, ar trebui ca atunci ce am achizitionat un joc, sa ma bucur 100% din el fara sa mai platesc un cent in plus! Cat timp vor fi astfel de jocuri Freemium/F2P, nu voi achizitiona niciodata, si indemn jucatorii sa faca la fel, sa fortam dezvoltatorii sa ne respecte si sa scoata jocuri DE CALITATE, nu sa mulga bani.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail