Google nu va mai considera jocurile freemium drept gratuite

Google nu va mai considera jocurile freemium drept gratuite

Până acum, în magazinul Google Play, jocurile freemium erau marcate cu eticheta ”gratuit”. Compania vrea să schimbe acest lucru.

google_play1

Începând in luna septebrie, jocurile în care utilizatorii pot face diverse achiziții pentru a avansa mai rapid, nu vor mai fi puse în aceeași categorie cu cele gratuite în adevăratul sens al cuvântului.

Au existat numeroase discuții în ultimul an privind modul în care dezvoltatorii și companiile se folosesc de modelul freemium pentru a-și crește profiturile. În numeroase cazuri, copiii luau telefoanele părinților și făceau cumpărături de mii de dolari.

Cei de la Google susțin că vor ca astfel de situații să nu mai existe pe viitor și îi vor notifica pe dezvoltatori de schimbările care urmează să fie făcute.

Am lucrat îndeaproape cu cei de la Comisia Europeană și cu agențiile de protecție a consumatorilor pentru a face îmbunătățiri magazinului Google Play, îmbunătățiri care vor fi benefice utilizatorilor și care vor oferi o protecție mai mare pentru copii”, au declarat reprezentanții companiei.

Deocamdată nu se știe dacă noile reguli se vor aplica numai în Europa, sau dacă vor fi implementate la nivel global.

Citește și: