Google Nexus 6 era necesar încă de acum doi ani, iar ecranul de 6 inci este totul în 2014

Google Nexus 6 era necesar încă de acum doi ani, iar ecranul de 6 inci este totul în 2014

Google Nexus 6, prin dimensiunile sale, a dezamăgit câțiva oameni, eu numărându-mă printre ei. Totuși, Nexus 6 era important pentru Google în 2014 mai mult decât în anii precedenți și iată de ce a trebuit lansat cu ecran de 6 inci.

google nexus 6

Google Nexus 6 a fost lansat în urmă cu o săptămână, dar este un dispozitiv de care Android și Google aveau nevoie încă din 2012. Este un dispozitiv matur, dar este cel care pregătește următorul asalt asupra iOS. Android nu duce lipsă de hardware, dar îi lipsesc aplicațiile. Nu mă refer la număr aici, n-are probleme la acest capitol, ci la cele optimizate. Apple încă are în App Store mai multe aplicații pentru iPad decât are Google în Play Store pentru Android.

Tablete Nexus au tot fost, dar fie nu au fost vândute în milioane de unități (vezi Nexus 10), fie au fost de 7 inci și nu prea motivante pentru dezvoltatori. Acum, Nexus 6 este cu totul altceva și ca să înțelegem de ce există și era esențial trebuie să ne uităm la iPhone 6 Plus. Nu este diferit de un iPhone 6 normal, dar are câteva aplicații gata să folosească acel ecran mai mare. Nexus 6 va face asta pentru Google și va atrage acei dezvoltatori care s-au ținut departe de tablete și optimizarea aplicațiilor pentru acestea.

Aplicația Calendar, optimizată pe iPhone 6 Plus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odată cu acest dispozitiv de 6 inci, phabletul este susținut oficial de Google. Aplicațiile create pentru acesta sunt bune și pe alte phableturi, dar și pentru tablete. Degeaba ai ecran de 12 inci (vezi Samsung Galaxy Note Pro 12.2), dacă sute de mii de aplicații sunt cele de telefon și sunt scalate criminal de urât. Ai văzut cum arată Instagram pe tabletă? Oribil! Facebook e la fel și lista este imensă.

Eh, ecranul mai mare nu înseamnă doar că ai mai mult spațiu pentru poze cu pisicuțe și videoclipuri de YouTube, ci înseamnă că ritmul tau de lucru este îmbunătățit, faci mai multe în același timp și pe același ecran (dacă ai aplicația potrivită). Un exemplu bun este ce a făcut Samsung cu Multi View, putând deschide una lângă alta ferestre în care rulezi aplicațiile obișnuite.

Tabletele nu s-au vândut niciodată la fel de bine precum telefoanele și nu vor fi niciodată la același nivel. Dar există această linie de gadgeturi și utilizatorii nu trebuie să simtă că au dat bani degeaba pe ele. Compromisul Google este Nexus 6: 6 inci de ecran, rezoluție QHD (cu 2.560 x 1.440 pixeli) și un teren foarte bun de testare atât pentru aplicații de telefon, cât și de tabletă. Acum, duelul este între iPhone 6 Plus și Google Nexus 6, dar dintre cele două Galaxy Note 4 stă mai bine, datorită Samsung.

iPhone 6 poate fi cumpărat de aici și Galaxy Note 4 este disponibil aici.

Citește și: