Google Naps te ajută să găseşti un loc bun pentru… un pui de somn

Google Naps te ajută să găseşti un loc bun pentru... un pui de somn

Acesta este numele unui nou site gândit iniţial ca o glumă, Google Naps poziţionează pe hartă locuri definite de utilizatori pentru… un pui de somn.

Google Naps harta pentru un pui de somn

Google Naps nu este un serviciu şi nu are nici un fel de legătură cu compania americană. Încercând să obţină un răspuns oficial din partea gigantului din Mountain View, un purtător de cuvânt pentru compania lui Larry Page a fost la fel de amuzant precum subiectul poroblemei. ,,Ca suporteri vechi pentru un pui de somn, suntem încântaţi că conectează cei mai somnoroşi oameni din lume cu locuri în care să tragă un pui de somn.” Luând în calcul faptul că soluţia cartografică folosită ca fundal ţine de Google, nu cred că se aştepta cineva la replica de mai sus.

www.googlenaps.info este website-ul în cauză, iar în momentul în care l-aţi accesat va încerca să vă determine locaţia cât mai precis. Aproape instant veţi fi poziţionaţi pe o hartă pe care, printr-un click, puteţi adăuga noi puncte pentru un pui de somn – nap în limba engleză. În acelaşi timp, dacă există deja puncte definite de somn în zona voastră, imaginea oferită va fi mai similară cu captura de mai sus realizată în Bucureşti.

Proiectul realizat de doi olandezi, Kahniel şi Venour, iniţial a fost făcut public ca o parodie, doar ca în câteva luni de la lansare să devină un instrument util. Chiar şi dacă multe locaţii sunt publice şi nimeni nu-şi doreşte să adoarmă în parc, în circumstanţele potrivite poate deveniţi subit mai flexibili.

Citește și: