Google Maps a reunit un tanar cu mama sa dupa 25 de ani [VIDEO]

Google Maps a reunit un tanar cu mama sa dupa 25 de ani [VIDEO]
16:45 21.10.2013

este un serviciu foarte util si distractiv in acelasi timp, nimeni nu se astepta insa ca acesta sa poata sta la baza unor scenarii de viata mai serioase.

india google maps

Acest clip este unul dintre cele mai dramatice pe care le-am vazut in ultima perioada, povestea din spate este remarcabila tocmai prin simplitatea ei. Un copil ratacit cand era mic reuseste sa se intoarca la familia in care s-a nascut dupa 25 de ani pentru ca si-a folosit amintirile foarte vagi pe care le avea de la varsta de 5 ani si le-a suprapus cu imagini de pe Google Maps si de pe .

E o sansa infima ca povestea sa nu fie una foarte reala, desi nu cred ca cei de la Google s-ar complica cu astfel de minciuni. Tanarul in cauza poarta numele de Saroo Munshi Khan si s-a nascut intr-un orasel din India doar pentru ca la scurt timp dupa ce a adormit intr-un tren la varsta de cinci ani sa fie infiat de o familie de australieni. Norocul sau a fost ca acestia din urma au insistat foarte mult pe cultura in care s-a nascut si l-au incurajat sa-si gaseasca mama naturala. Nu a durat decat un sfert de secol si multe ore petrecute pe Google Maps pana cand Saroo s-a urcat intr-un avion si a ajuns in fata casei in care s-a nascut.

Poveste sau adevar, astfel de scenarii fac o treaba foarte buna in a ne reda increderea in umanitate si in faptul ca avansul tehnologic are niste beneficii titanice, indiferent de domeniul in care lucrati in cea mai mare parte a zilei.