Google Maps localizează… droguri – într-un bloc

, 01 Mar, 09:50

Pentru că nu este exclus ca cineva să caute droguri pe Google, un bloc din Brooklyn, New York figura ca destinaţia perfectă pentru stupefiante.

google-maps-drug-section droguri

Deşi ne-am obişnuit să vedem ştiri despre modul creativ în care Apple Maps este un produs cu scăpări semnificative, se pare că nici modelul de crowdsourcing folosit de gigantul din Mountain View pentru nu este perfect. Altfel nu-mi explic cum un bloc de locuinţe obişnuit a ajuns să fie evidenţiat pe soluţia cartografică a motorului de căutare ca fiind destinaţia perfectă pentru droguri. Acesta era localizat în Bensonhurst, Brooklyn, NY, şi era marcat cu titlul ,,West 8th Street drug section”.

Descoperirea care a stat la baza acestui material a fost făcută de un utilizator de pe Reddit care a descoperit de unul singur situaţia amuzantă pentru oricine altcineva decât locuitorii acelui bloc. Folosind Google Maps ca soluţie de navigaţie pentru a ajunge la restaurantul Guatemalan de pe Avenue O, nu mică i-a fost uimirea când vocea blajină a GPS-ului l-a îndemnat foarte calmă ,,ia-o la stânga la secţiunea cu droguri”.

Din păcate sau mai degrabă din fericire, până să citiţi aceste rânduri, greşeala a fost corectată. Partea bună este că nu a durat foarte mult până s-a stabilit cauza evenimentului. Denumirea respectivă a provenit de la un internaut care a folosit Google Mapmaker pentru a crea câteva modele 3D. Întâmplarea face că îşi trage deseori din Mapmaker denumiri de afaceri, locaţii sau clădiri publice, motiv pentru care sistemul a fost cu uşurinţă corupt.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail