Cu Android 5.0 Lollipop, Google duce jocul în multiplayer la următorul nivel

Cu Android 5.0 Lollipop, Google duce jocul în multiplayer la următorul nivel

Android 5.0 Lollipop este cel mai nou sistem de operare de la Google. Pe lângă schimbările de design, o nouă funcționalitate ar putea schimba modul în care folosim jocurile pe telefon sau tabletă.

android 5 lollipop tablets si telefon

Apple, prin iPhone și iPod Touch, a crescut mult industria de gaming pe dispozitive mobile. Acum, Android o poate duce la nivelul următor. Planul pe care îl are Google pentru noua versiune este să creeze un sistem local de jocuri în multiplayer. Unele jocuri dispun de așa ceva, dar dacă funcționalitatea este introdusă direct în Android, atunci va fi mai ușor de folosit și va avea un acces mai mare la platformă. TechRadar informează cu privire la planurile companiei.

Acest sistem de multiplayer local le-ar permite dezvoltatorilor să includă în jocuri funcții prin care să invite oameni în rețeaua creată pentru un anumit joc sau să găsească în jurul lor utilizatori care au deja titlul respectiv și ar putea accepta o sesiune de joc. Mai departe, s-ar putea ajunge la sesiuni de gaming cu străini, în metrou sau la o cafenea, pornind doar de la interesul pentru un anumit joc.

Rămânând tot la jocuri, Google a inclus un easter egg interesant în Android 5.0 Lollipop. Este un Flappy Droid inspirat de Flappy Bird, în care ai un Android care trebuie să se ferească de acadele. Accesezi acest joc prin apăsări repetate pe build number din Setări. În Android 4.4 KitKat aveai un ecran cu un „K“ sau cu numele „Android“ scris în stilul KitKat pe când în Jelly Bean aveai o grămadă de bomboane cu care puteai interacționa.

Citește și: