Cum să accesezi internetul fără a avea o conexiune activă

, 13 Aug, 10:55

Printr-o nouă versiune beta, cei de la Google au introdus în posibilitatea ca browser-ul să vă afişeze conţinut offline.

Google Chrome offline show-saved-copy

În urmă cu câţiva ani, browsere precum Internet Explorer vă permiteau să vedeţi conţinut accesat anterior fără să mai aveţi o conexiune la internet. Chiar dacă între timp respectiva funcţie şi-a pierdut din utilitate, pentru că avem Internet aproape peste tot, cei de la se pare că o readuc în actualitate.

O nouă versiune de test de Google Chrome a fost publicată online zilele trecute pe serverele companiei. Disponibilă în mod gratuit, aceasta vine cu câteva noutăţi printre care cea mai importantă este surprinsă în captura de mai sus. Mai precis, este vorba de un mod offline care se activează atunci când vreţi să accesaţi o pagină web, dar nu mai sunteţi conectaţi la internet. În respectivul context, vi se va afişa un buton cu mesajul „Show Saved Copy“ (trad.: afișază varianta salvată).

Află și: Gmail te ajută să scapi rapid de emailurile la care eşti abonat

Deşi nu există la această oră nici un indiciu cum că această funcţie va face tranziţia către o versiune finală de Google Chrome, este foarte proababil ca acest lucru să se întâmple. Gândiţi-vă cât de de utilă ar fi atunci când aţi creat un traseu pe o hartă şi aţi plecat la drum sau când aţi început să citiţi un articol lung în avion înainte ca acesta să decoleze. În mod evident, există nişte limitări ale conţinutului pe care îl puteţi accesa fără o conexiune activă la internet, în cele mai multe cazuri însă, ar trebui să funcţioneze fără probleme.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail