05 iun. 2014 | 12:32

Un nou plugin pentru Chrome ar putea aduce protecție mai bună pentru email

ACTUALITATE
Un nou plugin pentru Chrome ar putea aduce protecție mai bună pentru email

Criptarea email-urilor este una dintre cele mai bune practici pentru a sigura confidențialitatea informațiilor. Din acest motiv, pentru Google Chrome, se lucrează la o modalitate de criptare la ambele capete, expeditor și destinatar pentru a oferi cel mai bun nivel de securitate.

Chrome Plugin

De obicei, sarcina de criptare a mailurilor cade în spatele unor unelte de genul GnuPG sau PGP, însă Google dorește să aducă tuturor utilizatorilor un nivel mai ridicat de securitate comparat cu serviciile tradiționale de email. Extensia de Google Chrome poartă numele de “End-To-End” și este gândită să cripteze și să decripteze, să verifice și să ateste cu semnătură digitală, email-urile trimise din cadrul browser-ului, totul cu ajutorul standardului OpenPGP.

După instalarea plugin-ului, Google spune că toate mailurile trimise de la momentul respectiv din cadrul acelui browser vor fi procesate cu ajutorul acelei extensii. Utilizatorii care doresc așadar un nivel mai ridicat de protecție ar trebui să ia în considerare folosirea acestui plug-in.

Extensia este în prezent în stadiu alpha, așadar e posibil să apară diverse bug-uri și probleme. Cei interesați de această extensie pot vizita blog-ul Google pentru mai multe informații. Aceasta nu va fi lansată încă în WebStore-ul Chrome dar va fi disponibilă în curând, odată ce se rezolvă problemele apărute în perioada de testare.