Google certifică acum doar aparate cu versiuni recente de Android

Google certifică acum doar aparate cu versiuni recente de Android

Încercând probabil să mai micşoreze rata de , se pare că Google începe să impună câteva restricţii pentru producători.

google Android all-versions certificare

Cea mai mare problemă a platformei create de Google constă în fragmentare, mai precis, în procentul infim de terminale care rulează . Pentru a soluţiona această problemă, într-un mod destul de rapid, Google se pare că a luat o decizie radicală. Dacă zvonurile se dovedesc a fi adevărate, gigantul din Mountain View a început să impună restricţii producătorilor OEM care îşi doresc să aibă pe aparate aplicaţiile Google, inclusiv suportul pentru Google Play. Dacă vă mai aduceţi aminte, cu toate că Android-ul ca şi platformă este open source şi poate fi instalat fără nici un fel de restricţii pe orice dispozitiv, compania lui Larry Page trebuie să-şi dea acceptul dacă un OEM vrea să aibă pe al său smartphone sau tabletă şi magazinul virtual al gigantului.

Din câte se pare, Google nu va mai certifica dispozitive cu diverse versiuni de Android decât până la o anumită dată. La ora actuală, respectivul termen a expirat pentru Android 2.3 Froyo şi Android 4.1 Jelly Bean. Cu alte cuvinte, nici un gadget cu o versiune de Android mai veche decât 4.1 nu va mai fi certificat din acest moment. Data de expirare a certificării pentru Android 4.3 este 31 iulie 2014. Plecând de la această informaţie, nu este exclus ca până la acea dată să fie anunţată oficial o nouă versiune a platformei.

Cu toate că nici un oficial al companiei nu a infirmat sau confirmat aceste zvonuri, dacă sunt adevărate, Google s-ar putea, după lupte seculare, să fi găsit o soluţie fiabilă pentru fragmentarea Android, iar asta este cel mai important element.

Citește și: