Word Lens – Traducere prin realitate augumentativa pe iPhone 3GS, iPhone 4 sau iPod Touch 4G

Word Lens - Traducere prin realitate augumentativa pe iPhone 3GS, iPhone 4 sau iPod Touch 4G

Sunt cateva momente in viata cand simti ca traiesti clipe miraculoase… Nu, nu ma apuc de poezie, dar nu poti ramane impasibil la aplicatia Word Lens, veti vedea. Iar Quest Visual exact asta si-a propus, sa ne atraga atentia prin clipe miraculoase…

Cu ajutorul realitatii augumentative si a unui motor de traducere offline, aceasta aplicatie va permite sa fixati camera iPhone-ul pe un continut text, ideal ar fi sa fie tiparit, indiferent daca vorbim de un banner, carte sau revista si sa vedem in timp real traducerea respectivului text.

i traducerea nu apare oricum, ci exact in locul textului original. Indiferent daca vorbim de o cutie de bomboane sau borcan de cafea, textul initial pur si simplu dispare si este inlocuit cu traducerea.  Fara postprocesare, fara conexiune la internet, fara spatiu ocupat fara rost cu poze de care aveti nevoie o singura data. Totul se desfasoara in timp real cu ajutorul iPhone-ului.

Momentan, aplicatia nu suporta traducerea decat din limba spaniola in engleza si invers. Pretul este de 9,99$ pentru fiecare din cele doua module, iar aplicatia poate fi descarcata gratuit din AppStore daca vreti sa vedeti cum functioneaza. Din pacate, varianta gratuita va permite doar sa vedeti cum arata cuvintele din fata camerei scrise invers sau cum ar arata zona din fata camerei fara respectivul text.


Sursa: iTunes

Citește și: