George R.R. Martin a mărturisit că scrie Game of Thrones în MS DOS [VIDEO]

George R.R. Martin a mărturisit că scrie Game of Thrones în MS DOS [VIDEO]
Alexandru Puiu
17:21 15.05.2014

Din motive greu de înţeles, popularul autor de ficţiune, George R.R. Martin îşi scrie toate creaţiile fantastice în MS DOS.

Game-of-Thrones-8-Bit-Video-Game ms dos geroge r.r. martin

George R.R. Martin rareori iese în public pentru a vorbi despre altceva decât cărţile sale şi aventurile personajelor din . Într-un interviu acordat zilele trecute lui Conan O’Brien, acelaşi autor a făcut însă publice câteva detalii despre procesul său creativ.

Deşi ne aşteptam ca să iasă din tastele unei maşini de scris, ale unui MacBook sau ale unui alt brand de notebook modern, fanteziile tocmai ne-au fost spulberate. R.R. Martin a recunoscut că foloseşte un PC care rulează MS DOS pentru a scrie. Aplicaţia particulară pentru această activitate poartă numele de WordStar 4.0. ,,Dacă voiam o literă mare, aş fi tastat o literă mare. Ştiu cum să lucrez cu tasta shift.” Astfel a vorbit scritorul de procesul său tehnoredactorial. Pentru că nu fuge de reţele de socializare, email sau internet, pe lânsă sistemul dedicat creaţiei, autorul mai ţine în casă un computer în stare de funcţionare pentru orice alte activităţi ce necesită o conexiune online.

În teorie, dacă ar fi să căutăm câteva avantaje ale computerului bătrânesc pe care este scris Game of Thones, majoritatea sunt derivate din lipsa unei conexiuni la internet. Doarece ar fi generat un interes masiv printre internauţii maliţioşi dacă MS DOS-ul ar fi fost înlocuit cu Windows, respectivul sistem cu siguranţă ar fi fost ,,spart”. Acum, însă, hackerii se pare că trebuie să mai aştepte până vor citi următoarea carte din seria Urseala Tronurilor.

Comentarii
loading...