Garmin Viago este o navigație completă pentru Android și iPhone

Garmin Viago este o navigație completă pentru Android și iPhone

Atunci când vine vorba de navigație mobilă, mulți dintre noi se bazează pe smartphone-uri și pe tablete cu Android sau iOS ca să ne găsim drumul, GPS-ul dedicat fiind o unealtă ”învechită”.

Garmin Viago Android iOS

Acestea fiind spuse, Garmin este o companie care chiar dacă produce încă și GPS-uri dedicate, trebuie să își facă simțită prezența și pe acest segment, cel de aplicații mobile, oferind o varietate de soluții pentru utilizatorii de smartphone-uri Android și iOS, chiar dacă costurile acestora pot fi destul de mari pentru companie. Garmin Viago este așadar o aplicație care vine la un preț inițial de 0.99 dolari, pentru utilizatorii de iOS și Android, și oferă un serviciu complet de navigație, cu ghidare turn by turn. Prețul este momentan promoțional și se va dubla, ajungând probabil la 1.99 dolari pe data de 13 iulie a acestui an.

Garmin Viago va reprezenta un barebone al serviciilor de navigație, oferind hărți gratuite, limitele de viteză curente, lane assist, informații despre vreme, afișarea traficului în timp real, și detalii fotorealistice ale unor zone mai complexe. În Viago totul funcționează asemenea unui joc de tip freemium, dacă dorești să deții toate aceste funcții precum și un număr ridicat de hărți pentru toate țările în care vrei să îți petreci vacanța de vară, plătești pentru fiecare în parte.

Toate aceste servicii care transformă Garmin Viago într-un serviciu complet de navigație vor ajunge să coste în total vreo 20 de dolari, sumă ce poate părea mare în comparație cu Google Maps sau Apple Maps care sunt gratuite, însă e mult mai accesibil decât un GPS dedicat. Pe de altă parte Garmin are o experiență vastă în acest domeniu, și chiar dacă nu dispune de tehnologia de cartografiere a celor de la Google, oferă soluții și hărți detaliate ale multor țări din Europa și nu numai. În clipul de mai jos este o scurtă prezentare a aplicației pe care o veți găsi în AppStore-ul celor de la Apple și în GooglePlay pentru utilizatorii de Android.

Citește și: