Free to Play, primul documentar creat de Valve va fi oferit gratuit [VIDEO]

Free to Play, primul documentar creat de Valve va fi oferit gratuit [VIDEO]
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
15:17 21.02.2014

Deşi industria construită în jurul modelului Free to Play a explodat pur şi simplu în ultimii ani, e interesant de reţinut faptul că Valve a făcut .

Free 2 Play web

Valve are o puterea financiară semnificativă. Magazinul virtual Steam reprezintă doar o componentă din întregul portofoliu de activităţi pe care le întreprinde gigantul.

Pentru că Dota 2 este un joc a cărui popularitate s-a datorat exclusiv modelului de business folosit de dezvoltatorii de la Valve, compania americană a decis să celebreze într-un fel această performanţă. Pornind de la această premisă, a realizat un documentar cu titlul de Free to Play ce va fi construit în jurul experienţelor întâmpinate de o echipă de trei jucători profesionişti de Dota 2 în viaţa reală şi la diverse turnee.

Cu toate că este imposibil să-ţi faci o părere despre un film sau un documentar dintr-un trailer, merită apreciat faptul că nu există nici un cadru care să înfăţişeze Free to Play ca fiind o material de auto-promovare creat de Valve.

În prima etapă, filmul va avea parte de o deschidere limitată printr-o vizionare în premiera ce va avea loc în San Francisco luna viitoare. Deoarece creatorii Free to Play şi-au dat seama probabil că referinţa din titlul era mult prea puternică pentru a fi evitată, începând cu 19 martie documentarul va putea fi de pe Steam.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI