20 feb. 2014 | 12:41

Flappy Bird nu a murit, s-a transformat într-un joc real [VIDEO]

ACTUALITATE
Flappy Bird nu a murit, s-a transformat într-un joc real [VIDEO]

Jocul Flappy Bird este departe de a fi dispărut complet, chiar dacă nu mai poate fi descărcat din

this-is-flappy-bird-in-real-life

Dacă trecem cu vederea sutele de clone de pe care le putem descărca sau experimenta online, am putea afirma fără probleme că acel joc care creează dependenţă nu mai există. În definitiv, creatorul său a decis să-l scoată din cele mai importante magazine virtuale ale momentului.

Din fericire sau din păcate, în funcţie de tabăra în care vă aflaţi, jocul Flappy Bird a decis să sară din mediul virtual direct pe birou, într-o formă cât se poate de similară cu cea pe care aţi văzut-o pe internet în ultimele săptămâni. Această iteraţie se foloseşte de o cutie de carton, un controller Arduino, două servo motoare, un switch reed, un magnet, câteva imagini şi un pic de programare. Capturată în acţiune în clipul de mai jos, aceasta este creaţia lui Fawn Qiu, o domnişoară care a fost foarte încântată de joc şi a s-a ambiţionat să-l recreeze.

În practică, motoarele sunt responsabile de schimbarea decorului. Un buton are sarcina de a simula datul din aripi şi a mişca pasărea pixelată de culoare galbenă în sus. Întregul sistem este capabil şi să detecteze dacă aţi lovit o ţeavă şi, în consecinţă, să închidă capacul cutiei. O scurtă melodie este de asemenea redată la final pentru a vă anunţa că singura voastră viaţă din joc a fost pierdută.

Personal, sunt de părere că, dintre toate iteraţiile de Flappy Bird pe care le-am dezbătut în ultima săptămână, aceasta este cea mai atractivă. Vizionare plăcută.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele