În sfârşit, Apple şi Google nu mai permit aplicații Flappy

, 17 Feb, 09:30

După o săptămână în care am fost bombardaţi cu sute de clone, fără exagerare, ale jocului Flappy Bird, au decis să nu mai accepte astfel de aplicații Flappy.

flappy-Bird-Windows-Phone google apple

Flappy Bird s-ar putea să-şi primească un episod în istoria jocurilor pe mobil pentru tevatura desfăşurată în ultimele câteva săptămâni.

După ce dezvoltatorul ei independent, un vietnamez cu numele de Dong Nguyen, ajunsese să câştige 50.000 de dolari săptămânal din reclame din joc, acesta a hotărât să-l desfiinţeze. Pentru că reţeta acestuia din urmă nu era deloc complicată, mulţi alţi dezvoltatori au fost convinşi că pot profita de acest moment pentru a se îmbogăţi cu diverse clone Flappy Bird folosind nume similare. Unii dintre ei au şi reuşit, având în vedere că au lansat pe Google Play aplicaţii Flappy malware care trimiteau mesaje cu suprataxă fără acordul utilizatorului. Pentru că trendul acestor aplicații Flappy devenise deranjant şi foarte multe programe lansate în această perioadă ajungeau să includă, într-un mod aproape nejustificat, termenul Flappy, Apple şi Google au luat o decizie radicală.

Pentru prima oară în istoria celor mai populare magazine virtuale pentru mobile, creatorii Apple AppStore şi Google Play nu vor mai accepta aplicaţii ce au în titlu cuvântul Flappy, pe motivul că ,,încearcă să profite de o aplicaţie populară”.

Această decizie nu a fost comunicată oficial dar fost constatată de mai mulţi utilizatori. Printre aceştia se numără Ken Carpenter de la studioul Mind Juice Media, al cărui joc Flappy Dragon fost respins aproape simultan de către Apple şi Google pe acelaşi motiv enunţat mai sus. Deşi soluţia este cât se poate de simplă, schimbarea numelui acelor programe, mai mulţi dezvoltatori au ajuns în ultimele zile pe reţelele de socializare pentru a-şi manifesta frustrarea pe marginea acestei decizii.

Cu toate că asta nu înseamnă că, printr-un proces de epurare, vor fi eliminate toate clonele de Flappy Bird din cele două magazine de aplicaţii, important este că s-au stabilit câteva măsuri pentru a micşora confuzia utilizatorilor în legătură cu aplicații Flappy.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail