Firefox ne schimbă căutarea online: renunță la Google pentru următorii cinci ani

, 20 Noi, 08:00

În urma unei noi înţelegeri între  şi Mozilla, motorul de căutare implicit din Firefox va fi, pentru o perioadă de cinci ani, Yahoo.

Mozilla FIrefox ios

Dacă nu aveţi o fixaţie pentru un anumit motor de căutare, este foarte probabil să nu fiţi afectaţi de această schimbare anunţată astăzi de Mozilla. În cazul în care căutarea pe internet pentru voi este sinonimă cu Google, este foarte probabil să fiţi afectaţi de schimbarea motorului de căutare implicit într-unul dintre cele mai populare browsere din lume

Atât în versiunea aplicaţiei pentru mobile, cât şi în varianta pentru desktop-uri, va folosi Yahoo ca motor de căutare nativ. Această tranziţie va fi rezultatul unui contract între cei doi giganţi online pentru o perioadă de cinci ani. De partea cealaltă a baricadei, Yahoo va oferi câteva particularităţi de căutare accesibile doar celor ce folosesc browser-ul creat de Mozilla. Partea bună este că această schimbare nu va afecta negativ amatorii funcţiei Do Not Track, de urmărire a activităţilor desfăşurate online. Partea enervantă este că, pentru a folosi Google, va trebui să navigaţi un pic prin pagina de preferinţe a Firefox.

Directorul Mozilla este încrezător că această schimbare va favoriza enorm cota de piaţă deţinută la căutări de Yahoo. În contextul în care doar 10% din căutările online sunt realizate prin acest motor de căutare, noul parteneriat ar trebui să schimbe semnificativ respectivul procent. „Sunt de părere că va împuternici mulţi oameni, în multe locuri cu mai multe opţiuni şi oportunităţi pentru inovaţie şi, la final, va oferi şi mai multor internauţi un control sporit asupra vieţii lor online“, a declarat Chris Beard, directorul Mozilla.

Merită avut în vedere că modificare va afecta doar versiunea US a browser-ului, urmând ca varianta de Firefox pentru Rusia, de exemplu, să folosească nativ motorul de căutare Yandex.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail