FBI are o problemă cu criptarea nativă din iOS 8 şi Android L

FBI are o problemă cu criptarea nativă din iOS 8 şi Android L

După ce Apple şi Google s-au lăudat cu algoritmii de criptare din iOS 8 şi , oficialii FBI şi-au exprimat nemulţumirea.

android-l-features-ios 8 critptare fbi

În ultimele săptămâni, atât oficialii Google, cât şi Apple, au dezbătut intens nivelul de criptare nativ inclus în iOS 8 şi Android L. Mai precis, au insistat asupra faptului că, dacă vă veţi proteja smartphone-ul sau tableta cu un cod de blocare, nimeni nu vă va mai putea accesa informaţiile, nici măcar companiile care au creat sistemul de operare. Pentru că această măsura avea, printre altele, scopul evident de a opri autorităţile care vor să vă acceseze nestingherit informaţiile, repercusiunile erau inevitabile.

În timp ce avocaţii dreptului la intimitate celebrează vestea giganţilor din industrie. directorul , James Comey a simţit nevoia să facă o declaraţie oficială pe marginea subiectului. „Cred foarte tare că ar trebui să obţinem un mandat de la un judecător independent pentru a luat conţinut şi informaţii din dulapul sau smartphone-ul oricui. Noţiunea că cineva ar promova un dulap ce nu poate fi deschis – chiar şi dacă implică cazul unui răpitor de copii şi un ordin judecătoresc – mie mi se pare că nu are nici o logică“, a spus acesta.

În practică, autorităţile în continuare vă vor putea lua telefoanele în cazuri de urgenţă şi vor putea chiar să vă oblige legal să le oferiţi accesul la informaţiile stocate pe ele. Partea bună este că nu vor mai avea această putere implicit, fără nici un fel de ajutor. Există totuşi un scenariu în care informaţiile voastre continuă să fie accesibile instituţiilor legale fără nici un fel de problemă. Este vorba de situaţia în care vă păstraţi documentele în cloud, context în care, un mandat poate fi adresat celor de la Apple sau Google pentru obţinerea informaţiilor, în loc să treacă pe la proprietarul contului efectiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: