În Android L, nici Google nu vă va mai putea accesa informaţiile private

În Android L, nici Google nu vă va mai putea accesa informaţiile private

Chiar dacă nu mulţi dintre noi putem experimenta noul , noile detalii referitoare la platformă sunt îmbucurătoare.

android-l-features-encryption

Anunţat oficial în urmă cu câteva luni, nu se află încă într-un stadiu final de dezvoltare, pentru a fi disponibil marii mase de utilizatori ai ecosistemului Google. Aparent, este foarte probabil ca luna viitoare acesta să fie oferit producătorilor OEM de dispozitive şi posesorilor de smartphone-uri şi tablete Nexus.

Până atunci însă, trebuie să ne mulţumim cu noi detalii referitoare la schimbările pe care Google ni le-a pregătit. Similar cu ceea ce a făcut Apple în iOS 8, Google va pune accent pe criptarea datelor în Android L. Informaţia a fost publicată pentru prima oară de cei de la Washington Post, doar ca la scurt timp după publicare să fie confirmată de Niki Christoff, purtător de cuvânt Google.

Aparent, informaţiile de pe telefoanele utilizatorilor de Android L vor fi criptate din start prin intermediul parolei de deblocare şi nici măcar Google nu va avea acces la ele. Nimeni nu vă va mai putea accesa fotografiile din vacanţă sau documentele ultra secrete la care lucraţi în deplasări. Până şi codul vostru de deblocare a gadgetului cu Android L va fi stocat exclusiv pe aparat, nu pe serverele Google.

În teorie, viitorul sună bine vizavi de securitatea datelor. Din păcate, dacă aveţi activată sincronizarea datelor cu serverele Google, nici un nivel de criptare a datelor nu vi le va proteja de autorităţi sau hackeri plictisiţi. Mai rămâne şi să evitaţi partajarea codului vostru de deblocare cu prieteni şi cunoştinţe, dar bănuiesc că ştiaţi deja acest mic detaliu.

Citește și: