Facebook te obligă să instalezi Messenger-ul lui pe mobil

Facebook te obligă să instalezi Messenger-ul lui pe mobil

Într-o mişcare destul de agresivă a gigantului în socializare, aplicaţia va deveni obligatorie pentru utilizatorii de smartphone.

facebook-messenger-newUI ios android

După WhatsApp, serviciul de mesagerie inclus în s-ar putea să fie cel mai popular instrument de mesagerie instant. Indiferent dacă folosiţi aplicaţia de Facebook pentru dialog sau aţi apelat la programul separat, intitulat Facebook Messenger, aceasta este o metodă foarte intuitivă de intra rapid în contact cu prietenii apropiaţi.

Din păcate, în următoarele două săptămâni, componenta de mesagerie din aplicaţia Facebook va fi eliminată. Singurul mod prin care veţi putea să mai comunicaţi gratuit cu contactatele din listă, implică să instalaţi neapărat aplicaţia separată Messenger. Anunţul initiţial pe marginea acestei tranziţii a avut loc la sfârşitul anului trecut, deci nu putem spune că nu am avut timp să ne obişnuim cu ideea. În cazul în care aveţi deja acel progrămel instalat, de mai bine de jumătate de an, a început să se deschidă automat în momentul în care încercaţi să scrieţi un mesaj unui prieten.

Foarte mulţi utilizatori au fost deja notificaţi de obligativitatea instalării Facebook Messenger.  În acest context, Zuckerberg a argumentat filozofia din spate. ,,Motivul pentru care facem asta, este că am observat că includerea [mesageriei] într-un format de mâna a doua în aplicaţia Facebook, face mai dificlă răspunderea la mesaje, ca urmare, am prefera oamenii să apeleze la o experienţă axată doar pe asta.”

În definitiv, întotdeauna mi s-a părut aiurea să am două sau trei aplicaţii separate pe smartphone, alea aceleeaşi companii, care pot fi cu uşurinţă combinate într-una singură. Este o plăcere imensă ca Facebook să meargă pe acelaşi format.