Aplicaţia Facebook iOS vă risipeşte bateria la iPhone

Aplicaţia Facebook iOS vă risipeşte bateria la iPhone

Un nou studiu atestă faptul că autonomia infimă a unui iPhone este direct legată de activitatea de fundal a aplicaţiei iOS.

facebook_whatsapp baterie iphone impact autonomie

Prin intermediul mai multor postări pe blog său din ultimele zile, Scotty Loveless, tehnician Apple Genius Bar, ne-a oferit câteva revelaţii legate de autonomia iPhone-ului.

În primul rând, se pare că mitul efectului benefic al închiderii permanente a aplicaţiilor din fundal este complet greşit. Aparent, această acţiune duce la o descărcare mai rapidă a bateriei. Un alt impact semnificativ asupra autonomiei unui smartphone Apple se pare că îl are aplicaţia Facebook iOS. Deşi aţi fi tentaţi să credeţi că această consecinţă este cauzată de faptul că vă este greu să nu intraţi în aplicaţie de 20 de ori pe zi de pe mobil, în realitatea, cauza este mult mai complexă.

Loveless a ajuns la această concluzie rulând o aplicaţie profesională pentru monitorizare proceselor care rulează . În acel context, devenise evident că Facebook sărea destul de des în lista de aplicaţii care rulează în fundal, chiar şi atunci când nu o folosea. Soluţia la problemă a fost dezactivarea  Location Services şi Background App Refresh pentru Facebook. Atunci, tehnicianul în cauză a fost uimit de al său aparat ,,Procentul la baterie mi-a crescut. A sărit de la 12 procente la 17 procente. Nebunie. Nu am văzut niciodată să se întâmple aşa ceva la iPhone.” Încercând să găsească o logică pentru aceste simptome, la un studiu mai atent, problema este generată de componenta de VoIP – Voice over IP din Facebook.

Partea interesantă a acestor descoperiri este că subit s-a schimbatul vinovatul pentru frustrările noastre legate de bateria de la iPhone. Deşi sunt greu de probat aceste afirmaţii, nu este deloc exclus ca aplicaţia Facebook iOS să facă în fundal mult mai multe lucruri decât aţi fi tentaţi să credeţi la prima vedere.

Citește și: