Facebook Nearby Friends vă ajută să vă localizați prietenii

Facebook Nearby Friends vă ajută să vă localizați prietenii

O nouă funcţie aflată într-o perioadă de probă/experiment, Nearby Friends vă ajută să vă localizați prietenii, cu acordul lor.

facebook nearby-friends

În teorie, de mult timp să vedeţi pe unde umblă prietenii voştrii. Puteţi vedea locurile lor preferate, dacă au o afinitate pentru mers la un anumit cinematograf sau restaurant.

O nouă funcţie intitulată Facebook Nearby Friends face ceva similar, cu marea diferenţă că puteţi vedea pentru o perioadă limitată de timp sau în permanenţă localizarea exactă a respectivelor persoane, prin GPS. Această nouă funcţie se află într-o perioadă de test, motiv pentru care este disponibilă momentan doar utilizatorilor din Statele Unite ale reţelei de socializare.

Fundamentul acestei noi funcţii este de a facilita interacţiunea cu cei dragi. Vă notifică de exemplu dacă un amic trece pe lângă blocul vostru sau terasa la care vă aflaţi. Totul pleacă de la activarea acestei funcţii, prin care vă daţi practic acordul ca cineva să ştie unde sunteţi. În plus, pentru a personaliza experienţa utilizării serviciului, puteţi opta să permiteţi să fiţi localizat doar de o singură persoană şi doar pentru o perioadă bine definită de timp. Dacă aveţi definite liste de prieteni în Facebook, aveţi opţiunea să vă partajaţi localizarea doar cu membrii uneia dintre acele liste.

Atâta timp cât acest nou serviciu este opţional şi puteţi fără probleme să-l activaţi sau să-l dezactivaţi în funcţie de dispoziţie, s-ar putea chiar să vă fie de folos la sesiunile de socializare din lumea reală.

facebook nearby-friends-press-1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: