04 sept. 2014 | 15:32

Expresia eșecului pentru Windows: Blue Screen of Death a fost creat de Steve Ballmer

ACTUALITATE
Expresia eșecului pentru Windows: Blue Screen of Death a fost creat de Steve Ballmer

Pentru Windows, imaginea eșecului este „Blue Screen of Death“, acel ecran albastru care ducea la repornirea sistemului tău, pierzând astfel tot ceea ce aveai deschis. Ei bine, Steve Ballmer se pare că este „mintea diabolică“ din spatele BSOD.

steve ballmer screen of death

Steve Ballmer, fostul director Microsoft, este cel care a creat primul Blue Screen of Death. Se întâmpla asta pe când Microsoft lucra la Windows 3.1 și lui Ballmer nu i-a plăcut mesajul care apărea când un program avea o eroare și înceta să mai răspundă comenzilor. Pe atunci, notează The Verge, Ballmer era șeful diviziei Sisteme. Povestea vine de la dezvoltatorul Raymond Chen.

El a văzut ce au făcut cei din echipa Windows și a crezut că poate face mai bine. Se poate spune că a făcut-o prea bine. Câteva zile mai târziu a livrat ecranul original și celebra combinație de taste CTRL+ALT+DEL a rămas în memoria utilizatorilor de PC-uri cu Windows. Mai nou, Windows 8 are un mesaj mai… uman.

windows 8 bsod

Citește și: Microsoft China confirmă existența Windows 9

În urmă cu 22 de ani, Windows 3.1 era cel mai bun sistem de operare cu interfață grafică pe care Microsoft îl avea și era inspirat, într-o anumită măsură, de ceea ce Apple făcuse cu sistemul de pe Macintosh. Povestea cu Ballmer vine la aproape un an de când Bill Gates, cofondator Microsoft, a recunoscut că deblocarea PC-ului prin combinația CTRL+ALT+DEL a fost o greșeală.

Bill Gates a explicat atunci care este rostul combinației și cum s-a ajuns la ea. „Am fi putut avea un singur buton, dar tipul care gândit designul tastaturii IBM nu a vrut să ne dea un singur buton“, a explicat el. David Bradley, un inginer care a lucrat la crearea primului PC IBM și creatorul tastaturii lui, a spus că e adevărat, el a creat-o, dar Bill a făcut-o faimoasă. Articolul este pe „Adevărul“.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele