Expresia eșecului pentru Windows: Blue Screen of Death a fost creat de Steve Ballmer

, 04 Sep, 15:32

Pentru Windows, imaginea eșecului este „Blue Screen of Death“, acel ecran albastru care ducea la repornirea sistemului tău, pierzând astfel tot ceea ce aveai deschis. Ei bine, Steve Ballmer se pare că este „mintea diabolică“ din spatele BSOD.

steve ballmer screen of death

Steve Ballmer, fostul director Microsoft, este cel care a creat primul Blue Screen of Death. Se întâmpla asta pe când Microsoft lucra la Windows 3.1 și lui Ballmer nu i-a plăcut mesajul care apărea când un program avea o eroare și înceta să mai răspundă comenzilor. Pe atunci, notează The Verge, Ballmer era șeful diviziei Sisteme. Povestea vine de la dezvoltatorul Raymond Chen.

El a văzut ce au făcut cei din echipa Windows și a crezut că poate face mai bine. Se poate spune că a făcut-o prea bine. Câteva zile mai târziu a livrat ecranul original și celebra combinație de taste CTRL+ALT+DEL a rămas în memoria utilizatorilor de PC-uri cu Windows. Mai nou, Windows 8 are un mesaj mai… uman.

windows 8 bsod

Citește și: Microsoft China confirmă existența Windows 9

În urmă cu 22 de ani, Windows 3.1 era cel mai bun sistem de operare cu interfață grafică pe care Microsoft îl avea și era inspirat, într-o anumită măsură, de ceea ce Apple făcuse cu sistemul de pe Macintosh. Povestea cu Ballmer vine la aproape un an de când Bill Gates, cofondator Microsoft, a recunoscut că deblocarea PC-ului prin combinația CTRL+ALT+DEL a fost o greșeală.

Bill Gates a explicat atunci care este rostul combinației și cum s-a ajuns la ea. „Am fi putut avea un singur buton, dar tipul care gândit designul tastaturii IBM nu a vrut să ne dea un singur buton“, a explicat el. David Bradley, un inginer care a lucrat la crearea primului PC IBM și creatorul tastaturii lui, a spus că e adevărat, el a creat-o, dar Bill a făcut-o faimoasă. Articolul este pe „Adevărul“.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Windows 3.1 nu a fost un sistem de operare ci un mediu care se incarca la fel ca al program si sub care puteau rula alte aplicatii special creiate. La fel s-a intamplat si cu versiunile ulterioare: Windows 3.11 si Win for Workgroups. Sistemul de operare era atunci MS-DOS sau DR-DOS.
Primul Windows care a functionat ca sistem de operare a fost Windows 95.

Florin Chelaru

Prost articolul asta… Cum se asociaza nume de persoane cu experiente urate, doar pentru a scrie un articol. Daca nu ar fi fost BSOD ar fi fost altceva oricum. Inca odata, prost articolul…

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail