Eterni.me – Un nou serviciu online te ajută să trăieşti pentru totdeauna

Eterni.me - Un nou serviciu online te ajută să trăieşti pentru totdeauna

Cu toate că astfel de idei mi se pare macabre, cei de la Eterni.me sunt de părere că există o piaţă pentru cei care pentru totdeauna.

eterni.me viata fara de moarte

Mulţi dintre noi îşi doresc să trăiască foarte mult, poate chiar pentru totdeauna. Bineînțeles, asta nu înseamnă că noţiunea de „trăit” implică unui utilizator într-un computer sau serviciu online.

Pentru că nu s-a inventat încă un mod fiabil prin care să fim nemuritori, creatorii unui nou serviciu intitulat Eterni.me vor să vă ajute să trăiţi virtual după deces, prin intermediul unei aplicaţii software. Deşi este foarte probabil ca ideea să nu fie nouă, echipa de dezvoltatori din spatele acestui proiect se pare că are toate ingredientele pentru a-şi transpune viziunea în realitate.

Eterni.me va crea o versiune computerizată a voastră cu care, după ce aţi trecut în nefiinţă, cei dragi pot interacţiona. Dacă întreaga idee nu vi se pare foarte macabră, pentru ca reţeta să funcţioneze aşa cum ar trebui, este necesar să ajutaţi serviciul să obţină cât mai multe informaţii despre voi. În filmul Man of Steel s-a întâmplat ceva similar cu conştiinţa tatălui personajului principal, cu numele de Jor-El. Acesta reapărea într-un mediu controlat, precum o navă spaţială, pentru a da sfaturi şi a-şi exprima opinia pe marginea unor subiecte.

În cazul fericit în care lucrurile vor merge perfect pentru Eterni.me, creatorii săi speră ca experienţa să fie similară cu o conversaţie Skype cu cineva din trecut. Având în vedere că sunt conştienţi de dificultatea comercializării unui astfel de produs, cei de la Eterni.me speră ca oamenii să se simtă confortabil cu ideea din spate. Ei speră ca serviciul lor să fie asociat cu o unealtă pentru accesarea amintirilor sau un sistem de cercetare a strămoşilor, nu neapărat doar un înlocuitor pentru procesul de jelire a celor decedaţi.

Eterni.me va intra într-un stadiu de beta privat începând cu 2015, iar varianta comercială va fi disponibilă publicului larg din 2016.

Etichete: