Un încărcător de iPhone „reuşeşte” să omoare un om, la propriu

Un încărcător de iPhone

La baza unui accident care unei persoane s-a aflat zilele trecute un încărcător de iPhone contrafăcut.

iphone-charger-thailand

Deşi nu este cauzat de un încărcător de iPhone contrafăcut, este printre puţinele care s-a soldat cu decesul cuiva. Chiar dacă ,,puţinele” nu este un termen care ar trebui asociat cu decesele aferente acestui fenomen aparent irelevant, în Asia de Sud Est, tot mai multe persoane cad victime încărcătoarelor de proastă calitate. Nici măcar nu contează că Apple a iniţiat un proiect special prin care schimbă în magazine, în anumite condiţii, încărcătoare contrafăcute cu unele originale în speranţa să mai contracareze un pic fenomenul.

Cel mai recent caz sesizat vine din Tailanda, unde, în provincia Chanthaburi, un tânăr de 28 de ani a fost găsit mort strângând foarte tare în mână un iPhone 4S ce era pus la încărcat în priză prin intermediul unui încărcător neoficial. Pieptul omului şi mâna stângă prezentau arsuri evidente şi, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus, telefonul are de asemenea nişte dovezi de arsură. Primele concluzii par să indice cauza morţii ca fiind electrocutarea, din cauza unui încărcător de iPhone, deşi se va realiza o autopsie completă a respectivei victime.

Aceasta este doar cea mai recentă dovadă a faptului că nu merită să vă riscaţi viaţa folosind accesorii ieftine produse de companii neautorizate. Un iPhone nou vine cu un încărcător şi un cablu nou în pachet, iar dacă aveţi nevoie de un al doilea, care să fie un pic mai ieftin decât cel produs de Apple, puteţi apela la creaţii ale Belkin sau Griffin. Acestea din urmă sunt certificate de compania lui Tim Cook şi nu vă vor face probleme.