Google Inactive Account Manager – Ce faci cu datele tale dupa deces?

Google Inactive Account Manager - Ce faci cu datele tale dupa deces?

Inactive Account Manager de la care-ti permite sa-ti alegi ce se intmapla cu datele tale dupa deces.

inactive-account-manager01

In contextul in care punem zilnic cantitati remarcabile de informatii online, o mare parte dintre care sunt stocate de Google, ar fi pacat ca respectivul continut sa moara pe o ferma de servere din Mounain View. Pentru asta s-a inventat Inactive Account Manager.

Gandit ca o metoda prin care sa aveti grija de proprietatile voastre digitale online, noul serviciu Google nu are neaparat o pagina dedicata insa il gasiti in zona de configurare a multa dintre . Dupa ce l-ati gasit, noul IAM poate fi configurat cu usurinta in asa fel incat, dupa deces si implicit dupa o perioada de cateva luni de inactivitate, datele sa va fie sterse sau sa fie impinse catre unul sau mai multi prieteni apropiati.

Daca nu va incanta sa va vada un amic emailurile de acum 5 ani, acelasi serviciu ofera optiunea ca, dupa 3, 6, 9 sau 12 luni, toate informatiile urcate pe unul din site-urile gigantului sa fie sterse fara drept de apel. In cazul in care va surade ideea ca sotia sa vada toate mesajele, contactele si alte lucruri dupa ce ati parasit aceasta lume, o puteti include intr-un numar de 10 persoane care sa va continue, de exemplu, acivitatea de comentator pe Google+.  Pentru a avea o perspectiva detaliata asupra informatiilor ce vor fi partajate, ganditi-va ca vor veni toate din urmatoarea lista: Blogger, +1s, Gmail, Contacts si Circles, Drive, Google+ Profiles, Picasa Albums, Pages si Streams, YouTube si Google Voice.

Ca solutie de backup, Google nu porneste aceste miscari de trupe pana nu va avertizeaza prin SMS sau printr-un email catre o adresa secundara ca datele voastre sunt in pericol de a fi sterse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: