20 iul. 2014 | 13:30

Ecranul de pe iPhone 6 nu este atât de rezistent pe cât se credea [VIDEO]

ACTUALITATE
Ecranul de pe iPhone 6 nu este atât de rezistent pe cât se credea [VIDEO]

Panoul din cristal din safir de pe iPhone 6 a fost, săptămâna trecută, vedeta unor clipuri pe Youtube, în care părea aproape indestructibil. Totuși, un nou video arată că lucrurile nu stau chiar așa, potrivit TechnoBuffalo.

iPhone 6 ecran safir

În noul clip, videobloggerul Marques Brownlee testează mai amănunțit ecranul și apelează la știință pentru a-i provoca câteva daune serioase. Folosind scara Mohs, care măsoară duritatea mineralelor, blogger-ul a găsit materialele care pot zgâria noul ecran.

În scara Mohs, un cuțit cu lamă din oțel are un punctaj de 5.5, iar sticla Gorilla Glass are 6,8 puncte, deci nu e de mirare că un cuțit nu a putut zgâria cristalul din safir, care ar trebui să aibă un punctaj de 9.

Totuși, Brownlee a încercat să folosească șmirghel pe ecran (cu duritate de 7 și de 8) pentru a vedea cât de rezistent este, de fapt, ecranul iPhone 6. Rezultatul? Panoul s-a zgâriat.

Asta înseamnă că cei de la Apple nu folosesc numai cristal din safir, ci o combinație de cristal din safir și sticlă. Materialul este cu siguranță mai rezistent decât sticla Gorilla Glass, dar nu atât de rezistent pe cât se credea.

Noul iPhone 6 va fi lansat în luna septembrie și va fi disponibil, cel mai probabil în două versiuni: una cu ecran de 4,7 inch și alta cu ecran de 5,5 inch.