iNdestructibil 6 – la ce rezistă ecranul de safir de pe iPhone 6 [VIDEO]

iNdestructibil 6 - la ce rezistă ecranul de safir de pe iPhone 6  [VIDEO]

iPhone 6 se va lansa în această toamnă cu un ecran mai mare decât până acum. În plus, se pare că Apple va renunța la sticla Gorilla Glass pentru un ecran din safir, practic indestructibil.

iPhone 6 ecran safir
Bloggerul australian Sonny Dickson, cunoscut pentru informațiile sale despre telefoanele companiei americane, a filmat un panou pentru un asemenea iPhone de 4,7 inci. Ecranul este flexibil, deși telefonul nu va avea aceste caracteristici. E important ca un ecran să fie flexibil, tocmai pentru a rezista la impact și la șocuri.

De asemenea, bloggerul american Marques Brownlee a încercat să zgârie panourile din cristal safir cu chei și cuțite și a obținut rezultate impresionante.

Potrivit profesorului Neil Alford, de la Imperial College din Londra, calitățile safirului la impact sunt compatibile cu ceea ce am văzut până acum în imagini. Într-un dialog cu “The Guardian”, profesorul spune că videoclipurile sunt reale.

CITEȘTE MAI MULT despre iPhone 6 înaintea lansării din toamnă. 

“Cred că fac un fel de laminare, prin lipirea mai multor straturi de safir. Astfel crește rezistența materialului”, a spus profesorul.

Ei bine, ieri pe contul de YouTube al utilizatorului Steve Hemmerstoffer a apărut un test cu ecranul de safir. Utilizatorul ar fi încercat să bată inclusiv un șurub în ecran cu ciocanul și nu a reușit. De asemenea, l-a îndoit cu doi patenți. Abia când a fost călcat cu mașina ecranul s-s spart.

Etichete: