Realitate virtuală cu porția: Oculus VR și eBay opresc revânzările celui mai popular gadget

Realitate virtuală cu porția: Oculus VR și eBay opresc revânzările celui mai popular gadget

Cu toate că cei de la eBay rareori încep să închidă conturi pentru vânzare de gadgeturi, asta s-a întâmplat zilele trecute cu vânzătorii de .

oculus-rift-ebay

În teorie nu puteţi vinde chiar orice pe eBay. Nu de alta, dar riscaţi ce gigantul în comerţ electronic să vă închidă contul. Prea puţini se aşteaptau însă să beneficieze de acelaşi tratament pentru că vindeau kit-uri Oculus Rift. Povestea este însă un pic mai complexă decât atât.

Oculus, compania achiziţionată de Facebook în urmă cu câteva luni, nu comercializează Oculus Rift ca pe un produs destinat utilizatorilor finali. Singurul context în care puteţi pune mâna pe un asemenea kit este să fiţi dezvoltator de aplicaţii. Momentan, nu este disponibil decât un developer kit care nu este considerat sub nici o formă un produs final pentru publicul larg.

În urmă cu câteva zile, pentru că în China au început să se comercializeze kit-uri Oculus Rift la preţuri foarte mari, pentru profituri fabuloase, creatorul produsului a încetat să mai facă livrări în acel teritoriu. Pentru simplul fapt că nu doreşte ca pachetele sale să fie disponibile pe piaţa neagră, Oculus a pornit o luptă acerbă împotriva celor care vor să se îmbogăţească din kitul de realitate virtuală. Cea mai nouă măsură din acest program include un parteneriat cu eBay, prin care orice cont al unui utilizator de pe site-ul de licitaţii este închis dacă încearcă să vândă un pachet similar cu cel din imaginea de mai sus.

După ce au apărut pe eBay licitaţii cu preţuri de peste 5000 de dolari pentru generaţia a doua de kituri dedicate dezvoltatorilor, Oculus a anunţat că interzice revânzarea lor. Mai mult decât atât, anulează precomenzile tuturor celor care vor să le vândă pe eBay. Nici măcar serviciul de garanţie nu va fi disponibil decât celor care au cumpărat kit-ul de la producător.

Deşi este greu de înţeles îndârjirea celor de la Oculus, în urmă cu ceva timp, cei de la Google au pornit o campanie similară împotriva celor care vindeau Google Glass Explorer Edition pe eBay.

Citește și: