Exploraţi universul South Park cu ajutorul Oculus Rift

Exploraţi universul South Park cu ajutorul Oculus Rift

Prin amalgamul de proiecte construite pentru Oculus Rift, s-a strecurat şi unul gratuit dedicat

southpark-oculus-rift

Deşi nu am avut ocazia până acum să mă joc cu un kit Oculus Rift, având în vedere numărul proiectelor noi care apar la fiecare câteva zile, tentaţia este din ce în ce mai mare.

De această dată vorbim de , unul dintre cele mai populare seriale de animaţie din toate timpurile şi un brand atât de puternic încât fiecare episod este tradus într-un număr foarte mare de limbi străine. După un film de lung metraj şi câteva jocuri destul de interesante, South Park devine acum un proiect pentru Oculus Rift. Mai precis, întregul oraş în care îşi desfăşoară activitatea personajele din serialul de desene animate, poate fi acum explorat folosind kitul de realitate virtuală.

Proiectul a fost realizat de o echipa de designeri ce poartă numele de Tool şi trebuie tratat momentan doar ca o dovadă de concept, nu ca un produs oficial. Creatorii săi nu au nici un fel de legătură cu echipa din spatele serialului. În orice caz, rezultatul este destul de interactiv şi ascunde câteva ”Easter-eggs” (n.red. trad. – ouă de Paște/elemente ascunse dintr-un joc)  pe care merită să vă străduiţi să le descoperiţi. Dacă nu reuşiţi, măcar veţi interacţiona cu unele dintre personajele voastre favorite din oraşul virtual.

Partea cea mai bună a acestei iniţiative este compatibilitatea. Nu vă obligă nimeni să aveţi un kit Oculus Rift pentru a descărca gratuit fişierele de aici. Este suficient să aveţi un Mac sau un PC şi un pic de timp liber.

Citește și: