02 iul. 2014 | 08:46

Cea mai populară cască de realitate virtuală devine mai bună. Noutățile din Oculus Rift 2

ACTUALITATE
Cea mai populară cască de realitate virtuală devine mai bună. Noutățile din Oculus Rift 2

Oculus Rift a ajuns, după campania pe Kickstarter și achiziția de către Facebook, cea mai populară cască de realitate virtuală. Acum, devine mai bună și noua versiune începe să fie livrată.

 Oculus Rift

Oculus VR a anunțat noua versiune de Rift și pregătește aproape 10.000 de unități pe care le va livra în iulie primilor cumpărători. Începând cu 14 iulie, cei interesați își pot procura casca la un preț de 450 de dolari. Conform companiei, citată de TechCrunch, peste 45.000 de oameni au precomandat noul gadget.

Înainte de confirmarea datei de lansare a noii versiuni, Palmer Luckey, cofondatorul companiei Oculus VR, a spus că aproape 12.500 de comenzi au venit în primele 36 de ore de când a fost anunțată. Cât despre prima versiune, cea pornită pe Kickstarter și care s-a finanțat cu o sumă foarte mare pentru crowdfunding, compania a spus că a vândut circa 50.000 de unități și a rămas fără materiale ca să mai producă altele.

Un nou headset de realitate virtuală apare în Europa

După cum se prefigurează, Oculus Rift 2 – denumită de companie Oculus Rift Developer Kit 2 – are toate șansele să depășească acel succes și asta încă din primele luni. Trebuie spus că noutățile cu care vine DK2 sunt panourile OLED la rezoluție full HD (prima versiune avea rezoluție HD) și o cameră care transferă mișcările reale în jocuri. De asemenea, au fost aduse îmbunătățiri la nivel vizual. Aparent, utilizatorilor nu li se va mai face rău la fel de ușor.

Oculus Rift a ajuns pentru un prim demo în România în octombrie 2013. Octavian Palade a scris pentru „Adevărul“ cum e să încerci realitatea virtuală pusă pe cap. Mai jos este și un videoclip de la IMWorld.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele